Ukupna ulaganja građevinske firme Bouygues 120 miliona evra

Francuska kompanija investiraće u stadion Maksimir u Hrvatskoj

Region

7.11.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Francuska kompanija investiraće u stadion Maksimir u Hrvatskoj Francuska kompanija investiraće u stadion Maksimir u Hrvatskoj
Francuska kompanija Bouygues, koja je 1998. godine u konzorcijumu izgradila i sada upravlja francuskim nacionalnim stadionom Stade de France, trebalo bi da investira u... Francuska kompanija investiraće u stadion Maksimir u Hrvatskoj

Francuska kompanija Bouygues, koja je 1998. godine u konzorcijumu izgradila i sada upravlja francuskim nacionalnim stadionom Stade de France, trebalo bi da investira u novi stadion u Maksimiru.

Francuski građevinski gigant, koji je u Hrvatskoj poznat po izgradnji i koncesiji novog terminala aerodroma „Franjo Tuđman“, kao i po izgradnji druge cevi tunela Učka i većinskom vlasništvu u Bina Istri, koja upravlja Istarskim ipsilonom, u ozbiljnim je početnim pregovorima sa hrvatskom stranom, prenosi Seebiz.

Ako se ovaj posao dogovori, Francuzi bi dobili koncesiju na 40 do 45 godina, s tim da bi fudbalski klub Dinamo bio „zaštićeni zakupac“ nove zgrade u Zagrebu.

Ukupna investicija bila bi vredna čak 120 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...