Preduzeće AR Maestra iz Crne Gore uspešno posluje od 2019. godine

Građevinski bum otvorio nove mogućnosti u poslovanju

Firme u fokusuRegion

4.4.2024 09:31 Autor: Mirjana Vasić Adžić 5

Građevinski bum otvorio nove mogućnosti u poslovanju Građevinski bum otvorio nove mogućnosti u poslovanju
Delatnost firme AR Maestra vezana je isključivo za građevinske radove, a poseban akcenat je na završnim zanatskim radovima. „Na tržištu sam prisutan od 2013.... Građevinski bum otvorio nove mogućnosti u poslovanju

Delatnost firme AR Maestra vezana je isključivo za građevinske radove, a poseban akcenat je na završnim zanatskim radovima.

„Na tržištu sam prisutan od 2013. godine, a kao firma poslujem od 2019. godine. Klijenti sa kojima trenutno sarađujemo su uglavnom veće građevinske firme ili direktni investitori”, kaže Andrija Radević, direktor i vlasnik preduzeća AR Maestra sa sedištem u Baru.

Prema njegovim rečima, građevinski bum poslednjih nekoliko godina doprineo je mnogim mogućnostima u poslovanju i povećanju obima posla, pa samim tim i proširenju tima sa kojim sarađuje.

„Do poslova uglavnom dolazimo preko preporuke i ličnim poznanstvima. Trenutno nemam nikakav vid medijskog marketinga, ali isto tako smatram da je preporuka najbolja reklama za firmu”, ističe.

Radević kaže da od 2021. godine posao je konstantno rastao. Pandemija je u jednom trenutku paralisala čitav svet, pa tako i poslovanje preduzeća AR Maestra.

„Nismo mogli da izbegnemo loše posledice svega toga. Neki od započetih poslova su bili zaustavljeni, a neki od investitora su čak i odustajali od gradnje. Prekid pojedinih poslova i njegov smanjen obim uticao je da se tim ljudi sa kojim radim promeni i smanji u većoj meri. Druge svetske neprilike nisu uticale na obim poslovanja, samo do neke mere na cijenu nabavnih sredstava i rada”, objašnjava Radević.

Naplata za njih ne predstavlja problem, jer sarađuju sa odgovornim i korektnim ljudima.

„Naravno i sa naše strane svaki dogovor bude ispoštovan i trudimo se da udovoljimo svakoj želji klijenta, pa samim tim i nemamo problema u poslovanju”, otkriva.

Za sada su koncentrisani da kvantitet posla odgovara broju zaposlenih, ali isto tako u slučaju da se nađe odgovarajući kvalitet radne snage, firma ima pretenziju rasta, kako po pitanju broja zaposlenih, tako i količine posla.

Naš sagovornik 2023. godinu karakteriše kao zadovoljavajuću što se tiče ponude posla na tržištu, a u ovoj godini AR Maestra ima zakazane poslove do sredine godine, a i novi poslovi su na pomolu. 

„Ponosan sam na kvalitet odrađenog posla, a, takođe, i na činjenicu da poslujemo odgovorno po pitanju svih aspekata. Ono što želim za svoju firmu je da bude prepoznata po kvalitetno urađenom poslu i zadovoljnim partnerima bez obzira na njegovu veličinu”, konstatuje za kraj Radević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...