Naglašena potreba jačanja ekonomskih veza

Grčke kompanije zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru

BiznisRegion

28.3.2024 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Grčke kompanije zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru Grčke kompanije zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru
Grčke kompanije zainteresovane su za ulaganje u Crnu Goru, saopštio je predstavnik grčke Vlade Konstantinos Fragkogianis, naglašavajući potrebu jačanja međusobnih ekonomskih veza zemalja Zapadnog... Grčke kompanije zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru

Grčke kompanije zainteresovane su za ulaganje u Crnu Goru, saopštio je predstavnik grčke Vlade Konstantinos Fragkogianis, naglašavajući potrebu jačanja međusobnih ekonomskih veza zemalja Zapadnog Balkana, sa fokusom na zelenu energiju, obnovljive izvore energije, infrastrukturu, bankarstvo i turizam.

Ministar finansija Crne Gore Novica Vuković, i vršiteljka dužnosti direktorke Agencije za investicije, Snežana Đurović sa saradnicima, razgovarali su sa Fragkogianisom, koji je pomoćnik ministra spoljnih poslova Grčke i ambasadorom te zemlje u Crnoj Gori, Panajotisom Partsosom, o mogućnostima produbljivanja ekonomske saradnje dve zemlje, prenosi Mina.

Vuković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, poručio da je Vlada veoma otvorena za nove investitore, podsećajući da je u planu i izrada zakona o strateškim investicijama.

On je ukazao i na važnu ulogu Agencije za investicije u kreiranju privlačnijeg ambijenta za ulagače, podršku u realizaciji, ali i praćenje toka investicija. Fragkogianis je naglasio da Grčka svesrdno podržava ubrzanje integracionog puta i punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU), istakvši spremnost te zemlje da Crnoj Gori pruži potrebnu ekspertsku i tehničku podršku na tom putu.

Vuković je zahvalio na otvorenoj podršci, naglasivši da je upravo pridruženje evropskoj porodici vodeći spoljnopolitički cilj Vlade.

„Na sastanku je konstatovano da je tradiocionalno dobru saradnju dvije zemlje, o čemu svjedoči i značajna prisutnost grčkih kompanija u Crnoj Gori, moguće dodatno intenzivirati, na čemu će se ubuduće, kako je poručeno, zajednički predano raditi“, zaključuje se u saopštenju.

  • AJA

    28.3.2024 #1 Author

    Lepa vest za Crnu Goru.

    Odgovori

  • Faith

    30.3.2024 #2 Author

    Bravo za Grke ali i za Crnogorce, bratski narod

    Odgovori

  • SUNCICA

    31.3.2024 #3 Author

    Svi ulazu u Crnu Goru

    Odgovori

  • VALE

    6.4.2024 #4 Author

    Grcka pomaze Crnoj Gori, nadam se da ce biti I zajednicke saradnje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...