Očekuje se već tokom ove godine

Otvara se linija feribota na relaciji od Bara do Ankone

BiznisRegion

20.3.2024 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvara se linija feribota na relaciji od Bara do Ankone Otvara se linija feribota na relaciji od Bara do Ankone
Vlada Crne Gore će obnoviti pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar–Ankona mogao bi već tokom ove godine ponovo da saobraća, saopšteno... Otvara se linija feribota na relaciji od Bara do Ankone

Vlada Crne Gore će obnoviti pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar–Ankona mogao bi već tokom ove godine ponovo da saobraća, saopšteno je na sastanku premijera Milojka Spajića i prvog čoveka kompanije Adria Ferries, Alberta Rosija (Alberto Rossi).

Iz Kabineta predsednika vlade saopšteno je da će feribot biti najbrža konekcija Crne Gore sa zapadnom Evropom, prenosi Mina.

Konstatovano je da bi otvaranje te linije moglo pozitivno da utiče na turizam u obe zemlje, a posebno interesovanje za dolazak u Crnu Goru postoji kod građana severne Italije.

Rosi je kazao da je zbog toga Ankona odlična polazna tačka za obnavljanje pomorskog saobraćaja, jer često građani sa severa Italije moraju da gube ogromno vreme kako bi došli do Barija. On je dodao da brzi feribot iz Ankone može da stigne do Crne Gore za deset sati.

Rosijeva kompanija je i ranije obezbeđivala funkcionisanje ove linije, a zainteresovana je da čitav projekat oživi.

Na sastanku je saopšteno da je vrlo važno u projekat uključiti i crnogorske kompanije, a Spajić je istakao da bi se na taj način moglo omogućiti da Barska i Crnogorska plovidba donesu dodatnu vrednost Crnoj Gori.

„Prve analize pokazale su da bi tokom letnje sezone linija funkcionisala bez problema, a da je neophodno dodatno raditi na promociji za saobraćaj tokom zimskog perioda”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Andreana Marsela (Andreana Marcella), predsednik kompanije Mauro Maja (Mauro Maia) i direktor Roberto Mataloni.

  • SUNCE

    20.3.2024 #1 Author

    Super ideja.Ove zemlje su jako blizu i trebalo bi da ima vise linija sa vise polazaka.

    Odgovori

  • STEPA

    21.3.2024 #2 Author

    Sigurno će značiti za obe zemlje.

    Odgovori

  • JANA

    23.3.2024 #3 Author

    Super ideja, znacice sigurno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...