prosečne potrošačke cene zabeležile rast u istom periodu

Prosečna januarska zarada u Crnoj Gori 819 evra

RegionVesti

29.2.2024 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prosečna januarska zarada u Crnoj Gori 819 evra Prosečna januarska zarada u Crnoj Gori 819 evra
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 819 evra i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na... Prosečna januarska zarada u Crnoj Gori 819 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 819 evra i bila je 0,6 odsto veća u odnosu na prošlogodišnji decembar.

Prosečna neto zarada u januaru je u odnosu na isti mesec prošle godine porasla 8,2 odsto. Prosečna bruto zarada u januaru iznosila je 1.020 evra, prenosi Mina.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u januaru u odnosu na decembar prošle godine zabeležile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u januaru su u odnosu na prethodni mesec porasle u sektorima snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti 4,4 odsto, ostale uslužne delatnosti 3,9 odsto, prerađivačka industrija 3,2 odsto, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala tri odsto, poslovanje nekretninama 2,9 odsto, stručne, naučne i tehničke delatnosti 1,5 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1 odsto, usluge smeštaja i ishrane 0,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 0,3 odsto, informisanje i komunikacije 0,2 odsto i saobraćaj i skladištenje 0,1 odsto.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa u januaru je u odnosu na prethodni mesec zabeležen u sektorima građevinarstvo 3,3 odsto, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 1,1 odsto, finansijske delatnosti i delatnost osiguranja 0,9 odsto, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,8 odsto, obrazovanje 0,4 odsto, vađenje ruda i kamena 0,3 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,1 odsto i umetničke zabavne i rekreativne delatnosti 0,1 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...