Vrednost transakcije nije saopštena

Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog kamionskog prevoznika LA Trans

BiznisRegion

18.7.2024 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog kamionskog prevoznika LA Trans Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog kamionskog prevoznika LA Trans
Južnokorejska logistička kompanija Taewoong Logistics nedavno je preuzela riječku auto-prevozničku kompaniju LA Trans, koja je specijalizovana za transport svih vrsta transportnih kontejnera. Vrednost transakcije... Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog kamionskog prevoznika LA Trans

Južnokorejska logistička kompanija Taewoong Logistics nedavno je preuzela riječku auto-prevozničku kompaniju LA Trans, koja je specijalizovana za transport svih vrsta transportnih kontejnera.

Vrednost transakcije nije saopštena, a ovim preuzimanjem korejski logističar planira prvi put da uđe na evropsko tržište, piše Seebiz.

LA Trans je osnovao Alan Linčić 1993. godine, a specijalizovan je za drumski transport kontejnera iz luke Rijeka i Luke Kopar, a Maersk je jedan od njihovih najvećih klijenata.

„Rijeka je najveća hrvatska trgovačka luka i ključno transportno čvorište za Jadran. Očekujemo da ćemo kupovinom lokalne kompanije steći neophodna znanja o evropskom tržištu unutrašnjeg transporta, koje ima visoke ulazne barijere”, reči su Hana Jae-donga, generalnog direktora Taewoonga, koji je dodao da će preuzimanje biti odskočna daska za korejsku kompaniju za potpuni ulazak na tržište.

Posebno su zainteresovani za riječku luku, koja će od sledeće godine rasti sa početkom rada novog terminala u vlasništvu Maerska i Enna Logica, a pored toga, Korejci žele, i to ne kriju, da iskoriste porast tereta u luci Kopar. Prošle godine je pretovareno 1,07 miliona TEU-a (jedinica ekvivalenta dvadeset stopa) i skoro milion vozila, što Luku Kopar, podsećaju, čini najprometnijim kontejnerskim prilazom duž Jadrana i jednom od najvećih istočnoevropskih luka za vozila.

Taewoong je porastao kroz akvizicije poslednjih godina, a prošle godine je kupio korejsku avio-kargo kompaniju Transall za 9,6 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.