Mađarska kompanija traži nadoknadu štete

MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog cene prirodnog gasa

InfrastrukturaPoslovanjeRegion

22.6.2024 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog cene prirodnog gasa MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog cene prirodnog gasa
Mađarski MOL potvrdio je u subotu da je pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog mera nametnutih tržištu plina 2022. i 2023. godine, a koje se... MOL pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog cene prirodnog gasa

Mađarski MOL potvrdio je u subotu da je pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske zbog mera nametnutih tržištu plina 2022. i 2023. godine, a koje se odnose na obavezu Ine da domaći prirodni gas po nižim cenama od tržišnih prodaje Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), javlja agencija Beta.

„MOL potvrđuje da je pokrenuo arbitražu protiv Republike Hrvatske zbog nadoknade štete proizašle iz mera koje je Hrvatska nametnula tržištu gasa 2022. i 2023. Te su mere prisilile Inu da domaći gas prodaje za mali deo poštene tržišne cene HEP-u, koji je u potpunom državnom vlasništvu“, navodi se u kratkom saopštenju MOL-a, uz napomenu da neće davati bilo kakve dodatne informacije o tom slučaju. 

Time je MOL i zvanično potvrdio informaciju koju je preneo dnevni list 24sata, koji piše kako je MOL novu arbitražu pokrenuo pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu.

Vrednost arbitraže još nije objavljena, ali list nezvanično saznaje kako se radi o „desetinama miliona evra“, prenosi Hina.

 • HANA

  23.6.2024 #1 Author

  Mađarska je ozbiljna zemlja, njihove firme ne trpe.

  Odgovori

 • JEKSICA25

  23.6.2024 #3 Author

  Zanimljivo

  Odgovori

 • LAV

  23.6.2024 #4 Author

  Pa naravno kada se svi ugradjuju u cenu.

  Odgovori

 • SUNCICA

  23.6.2024 #5 Author

  Ozbiljna kompanija i ne prasta propuste

  Odgovori

 • Faith

  23.6.2024 #6 Author

  Ipak su Madjari ozbiljna kompanija nema prastanja

  Odgovori

 • ELLA

  24.6.2024 #7 Author

  Borba za trziste. Ogroman novac je u igri

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.