Lider u "uradi sam" segmentu traži kupce

Najveći akcionari spremni da prodaju udele u Pevexu

BiznisRegion

22.12.2022 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najveći akcionari spremni da prodaju udele u Pevexu Najveći akcionari spremni da prodaju udele u Pevexu
Najveći akcionari Pevexa pokrenuli su inicijativu za prodaju svojih udela, saznao je Jutarnji list, koji je objavio i da je KPMG odabran za savetnika... Najveći akcionari spremni da prodaju udele u Pevexu

Najveći akcionari Pevexa pokrenuli su inicijativu za prodaju svojih udela, saznao je Jutarnji list, koji je objavio i da je KPMG odabran za savetnika za prodaju te hrvatske kompanije, koji bi trebalo da pripremi prikupljanje inicijalnih ponuda potencijalnih investitora.

Pavao Vujnovac, Jurica Lovrinčević i Mario Radić kao tri najveća akcionara Pevexa spremni su prodati svoj kapital u kompaniji koja je proteklih godina prešla put od stečaja do tržišnog lidera u „uradi sam“ segmentu, preneo je SeeBiz pozivajući se na Jutarnji list.

Prema pisanju Jutarnjeg, Pevex trenutno ima 2.200 zaposlenih i 27 prodajnih centara, a ove godine očekuje prihode od 2,7 milijarde kuna (oko 358 miliona evra).

„Više akcionara je pokrenulo inicijativu za prodaju svojih deonica u Pevexu i mogu potvrditi da sam i ja među njima. Hoće li na kraju do prodaje i doći, to će pokazati budućnost“, rekao je za Jutarnji list Pavao Vujnovac, a preneo SeeBiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...