NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra

AgrobiznisBiznisEUInvesticijeRegion

11.6.2020 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs

NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra
Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti dostupna u okviru četvorogodišnje projekta EU4Agri... NOVA POMOĆ EVROPE ZA BIH Za poljoprivredu 20 miliona evra

Evropska unija izdvojila je 20 miliona evra za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti dostupna u okviru četvorogodišnje projekta EU4Agri (2020-2024), koji će podržati oko 2.600 poljoprivredno-prehrambenih proizvođača širom BiH.

Na ovaj način, EU pruža podršku ovom sektoru ne samo u otvaranju novih radnih mesta, već i u očuvanju postojećih i oporavku od posledica Covid-19 pandemije, prenosi biznisinfo.ba.

Ukupna vrednost projekta iznosi 20,25 miliona eura, a sprovode ga i sufinansiraju sa 250.000 evra sredstava Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru će biti sprovedena putem poziva za dodelu grantova u tri oblasti: ulaganje u primarnu proizvodnju i kapacitete za preradu u cilju ojačanja tržišne efikasnosti, jačanje savetodavnih usluga za unapređenje znanja i razvoj veština i jačanje i diverzifikacija ruralne ekonomije.

Kroz projekat će korisnicima biti pružena tehnička pomoć kako bi što uspešnije iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva. Prvi javni pozivi za dodjelu grantova u okviru projekta EU4Agri planirani su za juli, septembar i oktobar 2020. godine.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.