NOVOM AKVIZICIJOM DO 400 ZAPOSLENIH Ernst & Young jača svoje prisustvo u Srbiji, BiH i CG

RegionVesti

3.11.2020 15:56 Autor: Julijana Vincan 1

NOVOM AKVIZICIJOM DO 400 ZAPOSLENIH Ernst & Young jača svoje prisustvo u Srbiji, BiH i CG NOVOM AKVIZICIJOM DO 400 ZAPOSLENIH Ernst & Young jača svoje prisustvo u Srbiji, BiH i CG
Kompanija Ernst & Young (EY) globalno je akvizirala kompaniju za tehnološko savetovanje Zilker. Kao rezultat ove akvizicije, EY Consulting tim u Beogradu pojačan je... NOVOM AKVIZICIJOM DO 400 ZAPOSLENIH Ernst & Young jača svoje prisustvo u Srbiji, BiH i CG

Kompanija Ernst & Young (EY) globalno je akvizirala kompaniju za tehnološko savetovanje Zilker. Kao rezultat ove akvizicije, EY Consulting tim u Beogradu pojačan je sa 60 novih IT profesionalaca. Takođe, ovom akvizicijom će kompanija EY u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori imati više od 400 zaposlenih.

Tim firme Zilker Technology pridružuje se kompaniji EY u SAD, Srbiji i Indiji. Time osigurava novi pristup stvaranju inovativnih tehnoloških rešenja za svoje klijente, u kombinaciji sa poslovnim znanjem i praksom koju ima EY.

EY je uprkos pandemiji, nastavio svoju viziju jačanja i širenja tima i akvizicijom Zilker Technology svoj tim proširio za 60 sjajnih IT profesionalaca u Srbiji i više od 300 globalno. Smatram da je jak tim koji pruža kvalitetne usluge jedini način da se na adekvatan način odgovori na izazove koje pandemija i dalje donosi. Ne sumnjam da ćemo i u kriznim vremenima, sa timom vrhunskih stručnjaka, pružiti kvalitetnu uslugu klijentima u Srbiji, BiH i CG”, izjavio je rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, BiH i CG, Ivan Rakić.

Poslovni sastanak
Foto: Pexels.com

On je dodao da akvizicijom inovativne kompanije Zilker u oblasti technology consultinga, imaju mogućnost da nadograde tradicionalne usluge koje revizorsko-konsultantska kompanija EY pruža, a sve to u korist i benefit klijenata.

Sektor kompanije EY za poslovno savetovanje, izdvojio se kao posebno odeljenje na globalnom nivou još 2008. godine. Ključni fokus ima na transformacije poslovanja kroz primenu tehnologije i inovacija.

Danas u EY konsultantskom sektoru širom sveta radi više od 70.000 ljudi. Od 2013. godine kompanija je izvršila više od 100 akvizicija usmerenih upravo na inovacije.

Programer
Foto: Pixabay.com

Usluge za koje je tim kompanije Zilker usko specijalizovan baziraju se na jedinstvenoj sposobnosti integrisanja intuitivnog digitalnog iskustva na online prodaju, kao i upravljanje porudžbinama i usklađivanje korisničkog iskustva radi unapređenja identiteta brenda.

Kako je istaknuto, upravo ove sposobnosti i uvidi pomoći će kompaniji EY da odgovori na povećanu potražnju za ovim uslugama na globalnom tržištu koje se brzo menja i digitalno povezuje, naročito u kontekstu korona krize.

„Pridruživanje kompaniji EY dalje nam omogućava da ostvarimo oba cilja. Da stvorimo dugoročnu vrednost za vodeće organizacije širom sveta i nastavimo da gradimo tim, u kom gajimo strast ka tehničkim izazovima, posvećenost i timski duh. Spremni smo za sve nove poslovne izazove koji nas očekuju i radujemo se ovoj saradnji“, izjavio je Radoslav Didić, direktor kompanije Zilker u Beogradu, a sada associate partner kompanije EY u Srbiji, BiH i CG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...