Benzinske stanice nisu radile sat vremena

Petrol zatvorio pumpe u znak protesta zbog ograničenja cene goriva

InfrastrukturaRegionU fokusu

29.12.2022 08:27 Autor: Ljiljana Begović 1

Petrol zatvorio pumpe u znak protesta zbog ograničenja cene goriva Petrol zatvorio pumpe u znak protesta zbog ograničenja cene goriva
Drugi po veličini prodavac naftnih derivata u Hrvatskoj, slovenački Petrol, zatvorio je svoje benzinske stanice na sat vremena u protestu zbog ograničenja cene goriva.... Petrol zatvorio pumpe u znak protesta zbog ograničenja cene goriva

Drugi po veličini prodavac naftnih derivata u Hrvatskoj, slovenački Petrol, zatvorio je svoje benzinske stanice na sat vremena u protestu zbog ograničenja cene goriva.

„Izvinjavamo se našim vernim kupcima zato što ćemo reći „ne“ intervencionističkim ograničenjima cena goriva“, objavio je Petrol na svom sajtu, piše dnevni list Danas.

Hrvatska je u februaru ograničila maloprodajne cene goriva kako bi olakšala građanima rast troškova života od početka rata u Ukraijini.

Kada je cena nafte na tržištu pala u decembru, limit na cene je još smanjen. Petrol u Hrvatskoj drži 200 pumpi i oko 23 odsto tržišta.

I u Sloveniji su ograničene cene goriva. Kompanija je saopštila da je od januara do septembra u Sloveniji zabeležila gubitak od 108,9 miliona evra, a u Hrvatskoj 34,6 miliona evra.

Saopštili su i da ih slovenačka vlada nije obeštetila za smanjenje cena kao što je obećala.

Takođe su najavili da će u januaru tražiti nagodbu sa državom, a ako se to ne desi podneće tužbu.

Hrvatski ministar privrede Davor Filipović bio je „neprijatno iznenađen“ potezom Petrola i dodao da u krizi svako mora da podnese svoj deo tereta.

  • GOCA BG

    29.12.2022 #1 Author

    Da podnese deo tereta vlasnik ali drzava ne?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...