opština bar objavila drugi javni poziv

Podrška razvoju zanatstva u Crnoj Gori, izdvojeno 24.000 evra

PreduzetnikRegion

22.8.2024 19:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Podrška razvoju zanatstva u Crnoj Gori, izdvojeno 24.000 evra Podrška razvoju zanatstva u Crnoj Gori, izdvojeno 24.000 evra
Opština Bar objavila je drugi javni poziv za učešće u Programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku, za šta je ukupno opredeljeno 24.000... Podrška razvoju zanatstva u Crnoj Gori, izdvojeno 24.000 evra

Opština Bar objavila je drugi javni poziv za učešće u Programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku, za šta je ukupno opredeljeno 24.000 evra.

„Poziv je otvoren za sve zanatlije, preduzetnike i privredna društva registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o zanatstvu, kao i za nezaposlene sa prebivalištem u opštini Bar“, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Program ima za cilj unapređenje postojećeg poslovanja zanatlija, započinjanje novih zanatskih biznisa, kao i otvaranje novih radnih mesta.

„Ukupno opredeljena sredstva iznose 24.000 evra, dok maksimalan iznos sredstava po odobrenom projektu iznosi 3.000 evra. Posebne povlastice se odnose na preduzeća u vlasništvu žena i mladih do 30 godina, koja mogu dobiti finansiranje u iznosu od 100 odsto opravdanih troškova“, rekli su iz Opštine Bar.

Odobrena sredstva mogu se koristiti za nabavku opreme, promociju zanata, te obuke i edukaciju. Prijave su otvorene 30 dana od objavljivanja poziva, a prijavna dokumentacija se može preuzeti na web sajtu Opštine Bar ili u Građanskom birou Opštine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.