Poslastice iz Novog Sela u Crnoj Gori uskoro i na stranim tržištima
31.1.2023 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 5
Povezivanje poljoprivredne proizvodnje preko agroindustrije sa ugostiteljstvom i turizmom strateški je pravac privrede Crne Gore.
Fabrika pekarskih i poslastičarskih proizvoda La Parisienne u Novom Selu kod Danilovgrada, koja posluje u okviru kompanije Nemesis-Astorija grupacije, proizvodi organsko povrće za svoje potrebe, a od skoro i pastu po italijanskoj recepturi.
Mleko, sir, meso i drugi proizvodi potrebni za pekarski program i poslastice otkupljuju se od domaćih proizvođača, kaže menadžer u kompaniji Đorđije Raičević, piše RTCG.
U fabrici je zaposleno osamdesetak radnika koji proizvode više od 150 vrsta kolača, kao i hleb i drugi pekarski program.
„Novi magistralni put nam je itekako pomogao u realizaciji planova pa možemo kazati da firma posluje od Primorja do Kolašina, kaže Raičević.
Za proizvodnju poslastica koriste se i domaći poljoprivredni proizvodi.
„Većina naših sirovina je iz domaćeg otkupa. U okviru kompanije posluje i imanje Grlić za proizvodnju povrća, a tu moramo pomenuti i proizvodnju goveđeg mesa od angus i vagi rase sa farme Vukčević“, kaže Raičević.
Pored domaćih proizvoda koriste se i namirnice iz uvoza, kaže Minela Musić, zadužena za tehnološki proces u fabrici.
Pročitajte još:
„Za naše kolače koristimo pravu belgijsku čokoladu, za francuske kroasane najkvalitetniji puter, a brašno iz najstarijeg mlina iz Grčke“, rekla je Musić.
Potrebe za kvalitetnim poslasticama stalno rastu i pored gostiju ekskluzivnih restorana i hotela u okviru kompanije traže se i na tržištu, a kako reče Raičević predviđena je izgradnja još jednog pogona pa bi, verovatno, bio omogućen i izvoz.
Tina
31.1.2023 #1 AuthorRadi se sa kvalitetnim namirnicama, pa I kolaci moraju da budu ukusni, a dizajn se podrazumeva
TATJANA
1.2.2023 #2 AuthorSa ovako dobrim i proverenim sastojcima, kvalitet ne može izostati
N.N.
2.2.2023 #3 AuthorI uspeh je zagarantovan
Coka13
8.2.2023 #4 AuthorSamo napred, ovo je super vest.
MALENA
8.2.2023 #5 AuthorNije ni čudo sa ovakvim sastojcima i dizajnom. Bravo!