Uspešno povezivanje poljoprivredne proizvodnje sa turizmom

Poslastice iz Novog Sela u Crnoj Gori uskoro i na stranim tržištima

RegionU fokusu

31.1.2023 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Poslastice iz Novog Sela u Crnoj Gori uskoro i na stranim tržištima Poslastice iz Novog Sela u Crnoj Gori uskoro i na stranim tržištima
Povezivanje poljoprivredne proizvodnje preko agroindustrije sa ugostiteljstvom i turizmom strateški je pravac privrede Crne Gore. Fabrika pekarskih i poslastičarskih proizvoda La Parisienne u Novom... Poslastice iz Novog Sela u Crnoj Gori uskoro i na stranim tržištima

Povezivanje poljoprivredne proizvodnje preko agroindustrije sa ugostiteljstvom i turizmom strateški je pravac privrede Crne Gore.

Fabrika pekarskih i poslastičarskih proizvoda La Parisienne u Novom Selu kod Danilovgrada, koja posluje u okviru kompanije Nemesis-Astorija grupacije, proizvodi organsko povrće za svoje potrebe, a od skoro i pastu po italijanskoj recepturi.

Mleko, sir, meso i drugi proizvodi potrebni za pekarski program i poslastice otkupljuju se od domaćih proizvođača, kaže menadžer u kompaniji Đorđije Raičević, piše RTCG.

U fabrici je zaposleno osamdesetak radnika koji proizvode više od 150 vrsta kolača, kao i hleb i drugi pekarski program.

„Novi magistralni put nam je itekako pomogao u realizaciji planova pa možemo kazati da firma posluje od Primorja do Kolašina, kaže Raičević.

Za proizvodnju poslastica koriste se i domaći poljoprivredni proizvodi.

„Većina naših sirovina je iz domaćeg otkupa. U okviru kompanije posluje i imanje Grlić za proizvodnju povrća, a tu moramo pomenuti i proizvodnju goveđeg mesa od angus i vagi rase sa farme Vukčević“, kaže Raičević.

Pored domaćih proizvoda koriste se i namirnice iz uvoza, kaže Minela Musić, zadužena za tehnološki proces u fabrici.

„Za naše kolače koristimo pravu belgijsku čokoladu, za francuske kroasane najkvalitetniji puter, a brašno iz najstarijeg mlina iz Grčke“, rekla je Musić.

Potrebe za kvalitetnim poslasticama stalno rastu i pored gostiju ekskluzivnih restorana i hotela u okviru kompanije traže se i na tržištu, a kako reče Raičević predviđena je izgradnja još jednog pogona pa bi, verovatno, bio omogućen i izvoz.

  • Tina

    31.1.2023 #1 Author

    Radi se sa kvalitetnim namirnicama, pa I kolaci moraju da budu ukusni, a dizajn se podrazumeva

    Odgovori

  • TATJANA

    1.2.2023 #2 Author

    Sa ovako dobrim i proverenim sastojcima, kvalitet ne može izostati

    Odgovori

  • Coka13

    8.2.2023 #4 Author

    Samo napred, ovo je super vest.

    Odgovori

  • MALENA

    8.2.2023 #5 Author

    Nije ni čudo sa ovakvim sastojcima i dizajnom. Bravo!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...