Proizvođač ambalaže za transport robe investirao u pravom trenutku

Promet Modepacka skočio zbog prelaska Hrvatske na evro

BiznisEURegion

25.11.2022 09:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Promet Modepacka skočio zbog prelaska Hrvatske na evro Promet Modepacka skočio zbog prelaska Hrvatske na evro
Hrvatska kompanija Modepack, specijalizovana za proizvodnju ambalaže za transport robe, novca i dragocenosti, očekuje da će ove godine duplirati planirani promet na ambalaži za... Promet Modepacka skočio zbog prelaska Hrvatske na evro

Hrvatska kompanija Modepack, specijalizovana za proizvodnju ambalaže za transport robe, novca i dragocenosti, očekuje da će ove godine duplirati planirani promet na ambalaži za prikupljanje kuna i distribuciju evra, i to na najmanje dva miliona evra, jer ove godine beleže veliki rast tražnje za ambalažom za prenos novca zbog prelaska Hrvatske prvog dana Nove godine.

Modepack je, kako je objavio Poslovni.hr, investicijom od 63 miliona kuna (8,35 miliona evra) u novi pogon u Velikoj Gorici udvostručio proizvodne kapacitete, pošto je tražnja za njihovom kurirskom i sigurnosnom ambalažom na svetskom tržištu „eksplodirala“.

Jure Širić, direktor i vlasnik Modepacka, je ispričao da su ove godine zabeležili i veliki rast tražnje na domaćem tržištu zbog povlačenja kuna iz opticaja i prelaska na evro.

„Interesovanje je bilo slabo sve do oktobra, kada je sve ‘eksplodiralo’ i svima je bila potrebna naša sigurnosna ambalažu za prenos novca – bankama, Finansijskoj agenciji (FINA) i radnjama. Zahvaljujući i novom pogonu u Velikoj Gorici, pokrenuli smo proizvodnju tog asortimana u tri smene. Procenjujemo da će nam se planirani promet na ambalaži za skupljanje kuna i distribuciju evra u Hrvatskoj sa milion evra porasti na najmanje dva miliona evra“, rekao je Širić za Poslovni.hr.

MODEPACK d.o.o.

Ulica Fausta Vrančića 33, 10410 Velika Gorica , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
7.065.699,91 (2021)
Broj zaposlenih:
40 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...