REGION SE VRAĆA U NORMALU Sa radom počinju kafići, frizeri, saobraćaj

IzdvajamoRegionVesti

11.5.2020 10:38 Autor: Ljiljana Begović 1

REGION SE VRAĆA U NORMALU Sa radom počinju kafići, frizeri, saobraćaj REGION SE VRAĆA U NORMALU Sa radom počinju kafići, frizeri, saobraćaj
U Crnoj Gori već nekoliko dana nema novoobolelih od korona virusa. Gradski prevoz počinje da radi uz poštovanje epidemioloških mera. Na ulazu u javni... REGION SE VRAĆA U NORMALU Sa radom počinju kafići, frizeri, saobraćaj

U Crnoj Gori već nekoliko dana nema novoobolelih od korona virusa. Gradski prevoz počinje da radi uz poštovanje epidemioloških mera. Na ulazu u javni prevoz mora biti dostupno adekvatno sredstvo za dezinfekciju ruku, koja je obavezna i prilikom ulaska i izlaska. Nošenje zaštitnih maski, medicinskih ili platnenih, takođe je obavezno za vozače. I putnici moraju da nose medicinsku ili platnenu masku ili tkaninu koja prekriva nos i usta, pišu „Vijesti“. U Crnoj Gori broj inficiranih od početka nije promenjen i iznosi 324, broj oporavljenih je 290, dok je umrlo 9 pacijenata.  

U Sloveniji je, nakon osam nedelja potpunog zatvaranja počeo da radi javni putnički saobraćaj. Obavezne mere su dezinfekcija ruku pri ulasku, upotreba zaštitnih maski tokom vožnje i bezbednosna udaljenost od 1.5 metara dok se čeka na prevoz, prenosi Delo. Tri osobe su prema najnovijim podacima testirane pozitivno na korona virus. Ukupan broj zaraženih u Sloveniji  je 1.457, 41 osoba se nalazi na bolničkom lečenju, 102 pacijenta su umrla od ove bolesti.

Sindikat makedonske policije apeluje na lidere verskih zajednica i sve građane da se suzdrže od organizovanja verskih i drugih manifestacija, ili da podstiču okupljanje građana i na bilo koji drugi način ne poštuju usvojene mere, prenosi „Nova Makedonija“. U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji potvrđeno je 20 novih slučajeva Covid-19. Ukupan broj zaraženih u Severnoj Makedoniji je 1.642, umrle su 92 osobe, izlečenih pacijenata do sada je 1.163.

U Republici Srpskoj kao rezultat popuštanja mera uz poštovanje svih preporuka od danas počinju da rade ugostiteljski objekti, vrtići, frizerski saloni, privatne stomatološke ordinacijei javni prevoz. U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj zaraza korona virusom potvrđena je kod 24 osobe, potvrdio je ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić. „Dobro se držimo trenda ispod pet posto, ovo je 3,2 posto u odnosu na broj testiranih“, kazao je Šeranić, prenosi Klix.ba. Ukupan broj zaraženih u BiH do sada je 2.130, oporavilo se 1.109 osoba, broj preminulih čija se smrt dovodi u vezu sa korona virusom je 113.

U Hrvatskoj se pojavilo novo žarište korona virusa, ostrvo Brač, gde je zaraženo 38 osoba. Direktorka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo rekla je da je zdravstveno stanje zaraženih Bračana dobro, nemaju ozbiljnijih simptoma osim temperature. Od subote u ponoć, pa sledećih 14 dana na snazi su stroge mere zabrane napuštanja ostrva, prenosi index.hr. Do sada je ukupan broj obolelih u Hrvatskoj  2.187, 90 osoba je preminulo, 1.764 pacijenta su izlečena.

  • Marko

    11.5.2020 #1 Author

    Polako se sve vraća u normalu, ali nije jasno što se ponašamo kao da se ništa nije ni dogodilo. Neodgovorno i nerazumljivo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...