Planirana ulaganja mere se stotinama miliona evra

Rimac ulaže milijarde u autonomne taksije

AutomobiliHi-techInovacijeInvesticijeLifestylePreduzetnikRegion

8.7.2021 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rimac ulaže milijarde u autonomne taksije Rimac ulaže milijarde u autonomne taksije
Izvršni direktor kompanije Bugatti Rimac Mate Rimac posle vesti o preuzimanju čuvenog proizvođača luksuznih automobila Bugatti uzburkao je regionalnu, pa i svetsku javnost. No,... Rimac ulaže milijarde u autonomne taksije

Izvršni direktor kompanije Bugatti Rimac Mate Rimac posle vesti o preuzimanju čuvenog proizvođača luksuznih automobila Bugatti uzburkao je regionalnu, pa i svetsku javnost. No, samo nekoliko dana kasnije, hrvatski preduzetnik ide i korak dalje, najavljujući jednako ekskluzivne poteze za budućnost.

Rimac je gostovao je u centralnom Dnevniku HRT gde je govorio o projektu autonomnih električnih taksija. Rimac navodi da se radi o svetskoj ekskluzivi za koju nije znao ni veliki broj njegovih zaposlenih. Taj projekat bi uskoro trebalo da bude i zvanično saopšten, a u njega će sa ulagačima biti uloženo stotine miliona, ako ne i više milijardi evra.

Upitan kako će izgledati automobili za pet godina Rimac kaže da će do 2030. godine gotovo svi automobili postati električni, a za 10-15 godina predviđa da automobili neće imati volane i neće biti u vlasništvu krajnjih korisnika nego će ih ljudi koristiti kao uslugu za prevoz od tačke A do tačke B.

Na pitanje treba li država da pomaže ovakve projekte hrvatski proizvođač kaže da država tu nije ključna. „Meni nije ni pomagala ni smetala do sada u nekom velikom obimu. Mi smo do sad platili 20 miliona evra poreza, dobili smo dva miliona evra podrške od Hrvatske. Sad smo napokon dobili zemljište za izgradnju kampusa, dok se istovremeno sve druge zemlje grabe da to radimo kod njih“, rekao je Rimac, a prenosi Seebiz,

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...