Prvi trajekt pre nekoliko dana stavljen u funkciju

Sredstva za nabavku brodova povećana za 11 miliona evra

BiznisInfrastrukturaRegion

16.3.2023 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Sredstva za nabavku brodova povećana za 11 miliona evra Sredstva za nabavku brodova povećana za 11 miliona evra
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom povećalo je iznos sredstava namenjenih za finansiranje kupovine ili zakup šest trajekata sa 7,8 miliona na 18,5 miliona... Sredstva za nabavku brodova povećana za 11 miliona evra

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom povećalo je iznos sredstava namenjenih za finansiranje kupovine ili zakup šest trajekata sa 7,8 miliona na 18,5 miliona evra, saopštila je crnogorska ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović.

Ona je danas na sednici Vlade Crne Gore kazala da je vlada 9. februara donela zaključke kojim je Morsko dobro zadužila da preuzme obavljanje delatnosti linijskog saobraćaja na relaciji Kamenari – Lepetane i da u cilju obezbeđenja sredstava u pravcu finansiranja kupovine ili zakupa do šest trajekata i prateće opreme u roku od 30 dana započne pripremu izmena plana korišćenja sredstava za ovu godinu, prenosi agencija Mina.

“Upravni odbor (UO) Morskog dobra je usvojio izmene plana, kojima se sredstva povećavaju sa 7,8 miliona na 18,5 miliona evra. Planirana sredstva se sastoje od prihoda od poslovnih aktivnosti, ostalih prihoda koji obuhvataju kamate na depozite, otkup tenderske dokumentacije, realizacije bankarskih garancija, prihod od usluga prevozom trajektom i kreditno zaduženje od četiri miliona evra“, navela je Novaković Đurović.

Ona je rekla da se, u cilju efikasnijeg pristupanja realizaciji ovog plana predlaže mogućnost realokacije planiranih sredstava između planiranih stavki u iznosu ne većem od 20 odsto ukupno planiranih sredstava iz plana bez posebne saglasnosti vlade, uz saglasnost UO Morskog dobra.

“Morsko dobro se u tom slučaju obavezuje da nakon izvršene izmene plana obavi usklađivanje plana javnih nabavki saglasno Zakonu o javnim nabavkama“, kazala je Novaković Đurović.

Ona je ocenila da je Morsko dobro već nabavkom prvog trajekta koji je pre nekoliko dana stavljen u funkciju pokazao ozbiljnost u realizaciji zaključaka vlade i da će ovom izmenom plana i ostale obaveze biti realizovane u skladu sa rokom i na zadovoljsntvo građana koji koriste prevoz na toj relaciji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...