Trgovačko društvo registrovano početkom novembra 2022.

Švajcarska kompanija najavila ponudu za preuzimanje Luke Rijeka

BiznisInfrastrukturaInvesticijeRegion

15.3.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Švajcarska kompanija najavila ponudu za preuzimanje Luke Rijeka Švajcarska kompanija najavila ponudu za preuzimanje Luke Rijeka
Švajcarska kompanija Zentralschweizerische Investment Holding AG saopštila je da namerava da objavi dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Luke Rijeka, a to dobrovoljno preuzimanje uslovljeno je... Švajcarska kompanija najavila ponudu za preuzimanje Luke Rijeka

Švajcarska kompanija Zentralschweizerische Investment Holding AG saopštila je da namerava da objavi dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Luke Rijeka, a to dobrovoljno preuzimanje uslovljeno je i pragom uspešnosti koji iznosi 51 odsto akcija.

Švajcarsku firmu u ovom procesu zastupa advokat Antun Šagovac iz Velike Gorice, punomoć je sa jučerašnjim datumom, a kao član Upravnog odbora kompanije navodi se Norbert Sailer Khuepach, prenosi SEEbiz.

Prema podacima iz objave, osnovni kapital Zentralschweizerische Investment Holding AG (Central Swiss Investment Holding Ltd.) je 100.000 švajcarskih franaka, a reč je o novoosnovanom trgovačkom društvu koje je registrovano početkom novembra prošle godine.

Svrha društva je, kako se prenosi, „sticanje, držanje, upravljanje i raspolaganje ulaganjima, te pružanje svih usluga vezanih uz funkciju holdinga i pružanje savetodavnih usluga društvima o pitanjima upravljanja i operativnim aspektima“.

U samoj objavi se ne navodi kolika bi mogla biti cena koju će švajcarska kompanija ponuditi za deonice Luke Rijeka, a nema ni najave kada bi dobrovoljna ponuda za preuzimanje Luke Rijeka mogla biti objavljena.

Izričito se, pak, navodi da će ponuđač, odnosno švajcarska kompanija, „delovati u svoje ime i za svoj račun, a ne zajednički sa drugim osobama izvan društva i kruga deoničara“.

Prema najnovijim podacima, hrvatska država putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) drži 25,02 odsto akcija Luke Rijeka, slede poljski OT Logistics koji ima 24,98 odsto deonica, te AZ obvezni mirovinski fond sa 15,02 odsto akcija, a među deset najvećih deoničara je još nekoliko obaveznih i dobrovoljnih penzijskih fondova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...