naredna godina posvećena uvođenju osnovne infrastrukture

Turistički kompleks Bigova Bay vredan 400 miliona evra

RegionTurizam

9.5.2023 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turistički kompleks Bigova Bay vredan 400 miliona evra Turistički kompleks Bigova Bay vredan 400 miliona evra
Crna Gora i Kotor dobijaju luksuzni turistički kompleks Bigova Bay, vredan 400 miliona evra, saopštio je premijer Dritan Abazović. On je istakao zadovoljstvo zbog... Turistički kompleks Bigova Bay vredan 400 miliona evra

Crna Gora i Kotor dobijaju luksuzni turistički kompleks Bigova Bay, vredan 400 miliona evra, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i Kotor dobiti rizort kakav je Bigova Bay, navodeći da će on umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lepom kraju primorja.

U Abazovićevom kabinetu danas je održan sastanak predstavnika vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju, prenosi Mina.

Sastanku su, osim Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i predstavnik vlasnika projekta Valid al Nadžab (Walid Al Najjab), projektni menadžer BBI Development Bojana Ječmenica i izvršna direktorka kompanije Bigova Bay, Branka Lazarević.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, izrazio podršku i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

Al Nadžab je upoznao Abazovića sa investicijom vrednom 400 miliona evra, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe.

Investitor je najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju infrastrukture koja je osnov razvoja celokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti deo projekta.

  • DUCA

    13.5.2023 #1 Author

    Sjajne investicije u Crnoj Gori.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.5.2023 #2 Author

    Ovo ce da zaseni sve sto vec ima u CG

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...