turske direktne investicije dosegle 78 miliona evra prošle godine

Istanbulska berza pomaže crnogorsko tržište kapitala

RegionVesti

5.5.2023 12:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Istanbulska berza pomaže crnogorsko tržište kapitala Istanbulska berza pomaže crnogorsko tržište kapitala
Istanbulska berza, kao trenutno najveći akcionar Montenegroberze sa pravom upravljanja, prepoznala je potencijal za snažniji razvoj tržišta kapitala i želi da pomogne Crnoj Gori... Istanbulska berza pomaže crnogorsko tržište kapitala

Istanbulska berza, kao trenutno najveći akcionar Montenegroberze sa pravom upravljanja, prepoznala je potencijal za snažniji razvoj tržišta kapitala i želi da pomogne Crnoj Gori na tom putu, saopštio je pomoćnik generalnog direktora Istanbulske berze, Gužan Gulaj (Güzhan Gülay).

„U tom pravcu, spremni smo da, kroz transfer znanja, iskustava i tehnologija, pomognemo Montenegroberzi i razvoju crnogorskog tržišta kapitala“, rekao je Gulaj na na sastanku sa guvernerom Centralne banke (CBCG), Radojem Žugićem, prenosi Mina.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz CBCG, saglasili u oceni da Turska i Crna Gora imaju veoma dobre sveukupne odnose i ekonomsku saradnju koja je u usponu.

Iz CBCG su rekli da su turski investitori sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, što potvrđuju i podaci o stranim direktnim investicijama iz ove zemlje.

Prema preliminarnim podacima, ukupan priliv stranih direktnih investicija iz Turske u prošloj godini iznosio je 78 miliona evra.

Žugić je upoznao sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja finansijske stabilnosti.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će saradnja dve zemlje u narednom periodu biti dodatno unapređena i dogovorili nastavak komunikacije. Sastanku je prisustvovao i savjetnik za trgovinske odnose pri Ambasadi Turske u Crnoj Gori, Erdal Karaomeroglu (Erdal Karaömeroğlu).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...