Više od 3.000 kvadrata

Ulcinjska rivijera prodaje zemljište

BiznisRegionTurizam

23.5.2024 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ulcinjska rivijera prodaje zemljište Ulcinjska rivijera prodaje zemljište
Ulcinjska rivijera namerava da proda zemljište na atraktivnoj lokaciji u blizini Autobuske stanice, između ostalog, i zbog bojazni da bi oko 70 sadašnjih i... Ulcinjska rivijera prodaje zemljište

Ulcinjska rivijera namerava da proda zemljište na atraktivnoj lokaciji u blizini Autobuske stanice, između ostalog, i zbog bojazni da bi oko 70 sadašnjih i bivših radnika moglo izgubiti sporove u sudskim postupcima vrednim više od 250.000 evra.

Ta hotelsko-turistička kompanija kod Autobuske stanice poseduje tri parcele, odnosno više od 3.000 kvadrata zemljišta. Imajući u vidu tržišnu vrednost kvadrata, parcele ukupno vrede više od milion evra, pišu Vijesti, a prenosi Mina.

Izvršni direktor Ulcinjske rivijere Ćamil Hodža, potvrdio je Vijestima da je to preduzeće pokrenulo postupak prodaje zemljišta kod Autobuske stanice.

„Razlozi za to su unapređenje kvaliteta i realizacije plana investicija, smanjenje rizika zbog naplate tužbi radnika i budžetske rezerve koje se neće dirati i koje će obezbediti garanciju za likvidnost u nekom dugoročnom periodu ako se firma bude sretala sa finansijskim problemima, prirodnim katastrofama ili nekim drugim globalnim nepogodama, epidemijama koje bi ugrozile turističku delatnost”, kazao je Hodža.

Ulcinjski hotelijer je tako uvažio sugestije Ministarstva turizma da je prodaja tog nefunkcionalnog zemljišta jedan od načina da se reši problem eventualne isplate dela otpremnina i razlike ličnih primanja, što je predmet sporova koji se vode pred Osnovnim sudom u Ulcinju i Višem u Podgorici.

U analizi stanja navodi se da je oko 40 bivših radnika, kojima je prestao radni odnos na osnovu otpremnine, podneli u 2021. i 2022. godini tužbu Osnovnom sudu u Ulcinju radi isplate dela otpremnine.

Uz to, Ministarstvo turizma ukazuje, da je oko 30 radnika koji su i dalje u radnom odnosu, tužili Ulcinjsku rivijeru na ime isplate razlike ličnih primanja za period od 2009. do 2021.

Upozorava se da se u slučaju okončanja spora u korist radnika, procenjuje da visina isplate na ime radnog spora radnika sa svim troškovima može dostići iznos od preko 250.000 evra i konstatuje da je kao jedno od rešenja za taj problem prodaja zemljišta na Autobuskoj stanici koje je vlasništvo Ulcinjske rivijere, a nije u funkciji.

Pravni zastupnik Ulcinjske rivijere, advokat Branko Lutovac ranije je potvrdio da je tačno da su pokrenute tužbe više od 60 radnika i to kako onih koji su sada u radnom odnosu, tako i onih koji su napustili firmu Ili ostvarili pravo na penziju.

„Potraživanja se odnose na naknadu štete zbog navodno manje isplaćene zarade, naknadu za prekovremeni rad, neiskorišćene godišnje odmore i rad za vreme praznika. Ima potraživanja i po osnovu navodno manje isplaćene otpremnine. Ukupna potraživanja prelaze iznos od 250.000 evra”, kazao je Lutovac.

On je naveo da su postupci u toku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i Višim u Podgorici.

„Do sada je okončano samo nekoliko predmeta u kojima su delimično usvojene tužbe i zahtevi. Takođe, moja kancelarija podnela je tužbe i protivtužbe zbog više isplaćene naknade radnicima u sezonskom delu godine i ti postupci su u toku”, kazao je Lutovac, i ocenio tada da je prodaja zemljišta kod Autobuske stanice neophodna.

„Prodaja je neophodna zbog navedenih potraživanja radnika, ali i plana investicionog ulaganja, koji je predložio sadašnji menadžment firme u cilju poboljšanja turističke ponude na Adi Bojani”, saopštio je Lutovac.

U Ulcinjskoj rivijeri trenutno je 58 zaposlenih radnika. U okviru nje posluju nudistički kamp Ada Bojana i auto-kamp Neptun na Velikoj plaži, koji je predmet imovinskog spora.

  • ŽIZI

    26.5.2024 #1 Author

    Već znamo ko će u to prstiće da umeša

    Odgovori

  • DUCA

    26.5.2024 #2 Author

    Sve će se to lako rešiti..

    Odgovori

  • SUNCICA

    26.5.2024 #3 Author

    Sve su rasprodali

    Odgovori

  • LENA

    26.5.2024 #4 Author

    Ovo je odgovor Ulcinjske rivijere na izazove vezane za sudski spor i potrebu za investicijama radi poboljšanja turističke ponude na Adi Bojani.

    Odgovori

  • MIKIMILE

    27.5.2024 #5 Author

    Samo nek prodaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.