ostvaren 65 odsto viši prihod

Nacionalne parkove Crne Gore posetilo gotovo 85.000 turista od početka godine

BiznisRegion

18.5.2024 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Nacionalne parkove Crne Gore posetilo gotovo 85.000 turista od početka godine Nacionalne parkove Crne Gore posetilo gotovo 85.000 turista od početka godine
Nacionalne parkove (NPCG) je od početka godine do 12. maja posetilo skoro 85.000 turista, što je, kako je saopšteno, 28 odsto više nego prošle... Nacionalne parkove Crne Gore posetilo gotovo 85.000 turista od početka godine

Nacionalne parkove (NPCG) je od početka godine do 12. maja posetilo skoro 85.000 turista, što je, kako je saopšteno, 28 odsto više nego prošle godine.

Iz NPCG je saopšteno da je preduzeće u ovom periodu ostvarilo prihod od prodaje ulaznica koji je oko 65 odsto veći u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, kao i da interesovanje za boravak u zaštićenim područjima iz godine u godinu raste, prenosi Mina.

Direktor NPCG Vladimir Martinović, rekao je da podaci koje imaju sa terena pokazuju rast broja poseta, a samim tim i prihoda od prodaje ulaznica što smatra da je rezultat odgovornog poslovanja preduzeća.

“Sve aktivnosti koje smo u prethodnom periodu preduzeli dovele su upravo do stabilizacije finansija preduzeća. Statistika nas ohrabruje i već sada možemo govoriti da će pozitivni trendovi iz prošle godine biti nastavljeni i ove”, kazao je Martinović.

Iz kompanije su rekli da će, povodom Dana nezavisnosti 21. maja, ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *