Javni poziv otvoren do 15. avgusta

Vlada Crne Gore daje zemljište u zakup za gradnju vetroelektrane

BiznisInfrastrukturaRegion

7.8.2023 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Crne Gore daje zemljište u zakup za gradnju vetroelektrane Vlada Crne Gore daje zemljište u zakup za gradnju vetroelektrane
Ministarstvo finansija Crne Gore raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljište u državnoj svojini, zbog izgradnje... Vlada Crne Gore daje zemljište u zakup za gradnju vetroelektrane

Ministarstvo finansija Crne Gore raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljište u državnoj svojini, zbog izgradnje vetroelektrane u Opštini Šavnik.

Zemljište na katastarskoj opštini Malinsko, koje se sastoji iz dve parcele ukupne površine 635.300 metara kvadratnih, daje se u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vetroelektrane instalisane snage 6,6 megavata (MW) pojedinačno po vetrogeneratoru.

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust do 13 sati, dok će se javno usmeno nadmetanje održati 17. avgusta u 11 sati u prostorijiama Ministarstva, piše RTCG.

Početna cena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176.400 evra. Cena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju svi domaći i strani pojedinci i kompanije, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cene zakupnine, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ispunjava i kvalifikacione uslove, odnosno da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vetroelektrana i dokaže da je u poslednje dve poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno. Ispunjenost uslova ocenjivaće se prilikom podnošenja prijava učesnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...