Zabeležen pad vrednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje

Vrednost poljoprivrednog i ribarskog otkupa u Crnoj Gori 9,2 miliona evra

AgrobiznisBiznisRegion

27.5.2024 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vrednost poljoprivrednog i ribarskog otkupa u Crnoj Gori 9,2 miliona evra Vrednost poljoprivrednog i ribarskog otkupa u Crnoj Gori 9,2 miliona evra
Vrednost otkupa u Crnoj Gori i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u... Vrednost poljoprivrednog i ribarskog otkupa u Crnoj Gori 9,2 miliona evra

Vrednost otkupa u Crnoj Gori i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu je iznosila 9,2 miliona evra.

Iz Monstata je saopšteno da je od toga vrednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 3,7 miliona evra ili 40,2 odsto, dok je vrednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 5,5 miliona evra ili 59,8 odsto, prenosi Mina.

„Vrednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, beležiži pad 4,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Zabeležen je pad vrednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 9,6 odsto, kao i pad vrednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 1,4 odsto.

U strukturi vrednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu, sirovo kravlje mleko učestvuje sa 30 odsto, kokošija jaja 23,2 odsto, sveže povrće 15,2 odsto, ostali proizvodi 13,8 odsto, stoka po vrstama i kategorijama 9,6 odsto, sveža riba 6,3 odsto, sveže voće jedan odsto, industrijsko bilje 0,5 odsto i prerađevine od voća i grožđa 0,4 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.