U drugom kvartalu

Vrednost poljoprivrednog otkupa u Crnoj Gori 12,9 miliona evra

AgrobiznisBiznisRegion

26.8.2024 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vrednost poljoprivrednog otkupa u Crnoj Gori 12,9 miliona evra Vrednost poljoprivrednog otkupa u Crnoj Gori 12,9 miliona evra
Vrednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u Crnoj Gori u... Vrednost poljoprivrednog otkupa u Crnoj Gori 12,9 miliona evra

Vrednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 12,9 miliona evra.

Iz Monstata je saopšteno da je od toga vrednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 5,2 miliona evra ili 40,3 odsto, dok je vrednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 7,7 miliona evra ili 59,7 odsto, prenosi Mina.

„Vrednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u drugom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine, beleži rast od sedam odsto, pri čemu je zabeležen rast vrednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 2,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Zabeležen je i rast vrednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača od deset odsto.

U strukturi vrednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu sirovo kravlje mleko učestvuje sa 23,7 odsto, sveže povrće 20,6 odsto, kokošija jaja 20,3 odsto, ostali proizvodi učestvuju sa 11,9 odsto, stoka po vrstama i kategorijama 8,4 odsto, sveže voće 6,9 odsto, sveža riba 6,7 odsto, prerađevine od voća i grožđa učestvuju sa 1,1 odsto i industrijsko bilje 0,4 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.