Kreditom u vrednosti od 30 miliona evra

Železnički prevoz Crne Gore kupuje nove vozove

BiznisRegion

19.1.2024 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Železnički prevoz Crne Gore kupuje nove vozove Železnički prevoz Crne Gore kupuje nove vozove
Železnički prevoz (ŽPCG) dobio je pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZK) za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i... Železnički prevoz Crne Gore kupuje nove vozove

Železnički prevoz (ŽPCG) dobio je pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZK) za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 30 miliona evra.

Iz kompanije su saopštili da je u pitanju projekat obnove voznog parka ŽPCG, odnosno, kupovine novih elektromotornih vozova za lokalni putnički saobraćaj, prenosi Mina.

Zakonom o budžetu za ovu godinu predviđeno je, kako su podsetili, izdavanje državnih garancija za taj, do sada najveći projekat u ŽPCG.

Iz ŽPCG su saopštili da će se kupovinom novih vozova značajno unaprediti kvalitet usluge železničkog prevoza u Crnoj Gori, kao i da će se kroz dve godine železnički prevoz putnika odvijati modernim elektromotornim garniturama.

„Imajući u vidu da nam je u ranijem periodu zbog nepovoljne finansijske situacije izostalo pozitivno mišljenje za ovaj projekat, sada dobijeno pozitivno mišljenje, koje je preduslov za dalje aktivnosti na realizaciji projekta, predstavlja veliki iskorak i potvrdu da je naša kompanija na dobrom putu pozitivnog razvoja i modernizacije, što je mišljenjem potvrdila AZK“, rekli su iz ŽPCG.

Oni su dodali i da je važna kohezija u radu ŽPCG, AZK i Ministarstva saobraćaja i pomorstva u cilju podizanja bezbednosti i udobnosti u železničkom saobraćaju.

  • SABRINA

    19.1.2024 #1 Author

    Došlo vreme da novi vozovi zamene prastare.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.1.2024 #2 Author

    Vozovi iz 1960 te,bilo je krajnje vreme ne samo vozove,nego prvo sine da zamene..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...