premijer crne gore o putu ka evropskoj uniji na forumu u davosu

Zemlje Zapadnog Balkana da se infrastrukturno povezuju i sarađuju

RegionVesti

18.1.2024 14:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Zemlje Zapadnog Balkana da se infrastrukturno povezuju i sarađuju Zemlje Zapadnog Balkana da se infrastrukturno povezuju i sarađuju
Infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja jedini su ispravan put za zemlje Zapadnog Balkana, poručio je premijer Crne Gore  Milojko Spajić i dodao da je... Zemlje Zapadnog Balkana da se infrastrukturno povezuju i sarađuju

Infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja jedini su ispravan put za zemlje Zapadnog Balkana, poručio je premijer Crne Gore  Milojko Spajić i dodao da je to pravac koji vodi ka Evropskoj uniji.

„Političke teme podela moramo ostaviti po strani kako bi se posvetili razvoju. Ukoliko se budemo držali tog kursa, standard građana i članstvo će doći kao rezultat”, ocenio je Spajić, koji učestvuje na Svetskom ekonomskom fourmu u Davosu (WEF), piše Mina.

Iz vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Spajić na forumu imao oko 50 sastanaka sa državnicima, predstavnicima svetski poznatih korporacija, univerziteta i think-tank organizacija.

On je zajedno sa liderima iz regiona i predstavnicima Evropske unije učestvovao i na panelu Diplomatski dijalozi o Zapadnom Balkanu gde je predstavio perspektive Crne Gore u kontekstu dalje integracije.

Spajić je predstavio plan razvoja Crne Gore koji podrazumeva jačanje saobraćajne mreže, razvoj privrede i jačanje standarda građana kroz niz reformskih procesa.

„Za napredak su nam potrebne hrabre odluke i odlučni pojedinci, spremni da proces integracije u Evropsku uniju dovedu do kraja. Sa tim u Crnoj Gori više ne sme biti kompromisa”, poručio je Spajić.

Na panelu su pored premijera i lidera Zapadnog Balkana govorili i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Layen), specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak, kao i ministri spoljnih poslova Norveške, Austrije, Slovenije i Ukrajine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...