u kapitalnom budžetu biće 900 miliona evra godišnje, tvrdi premijer spajić

Do kraja 2030. godine završetak gradnje oba crnogorska auto-puta

Region

25.12.2023 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Do kraja 2030. godine završetak gradnje oba crnogorska auto-puta Do kraja 2030. godine završetak gradnje oba crnogorska auto-puta
Crna Gora bi, prema planu, trebalo da do kraja 2030. godine završi izgradnju oba auto-puta i četiri brze autoceste, saopštio je premijer Milojko Spajić.... Do kraja 2030. godine završetak gradnje oba crnogorska auto-puta

Crna Gora bi, prema planu, trebalo da do kraja 2030. godine završi izgradnju oba auto-puta i četiri brze autoceste, saopštio je premijer Milojko Spajić.

On je na sastanku sa privrednicima u Privrednoj komori (PKCG) rekao da će u januaru biti raspisano šest javnih tendera za izradu idejnih rešenja za sve preostale deonice auto-puta od Bara do Boljara, jadransko-jonski auto-put, te brže autoceste Bijelo Polje – Pljevlja – Sarajevo, Bar – Ulcinj – Albanija, od obilaznice oko Budve – Luštica – Hrvatska i Andrijevica – Peć, piše Mina pozivajući se na Vijesti.

On je kazao da će kapitalni budžet iznositi 900 miliona evra godišnje i da nema problema da se Crna Gora zaduži za te investicije.

„Nemamo više vremena da čekamo. Potreban nam je ubrzani razvoj. Sa ovim će biti rešeni svi problemi sa drumskom saobraćajnom povezanosti Crne Gore“, poručio je Spajić.

On je na sastanku ocenio da je stigmatizacija privrede uništavala privrednike, što više nikad ne sme da se desi, te poručio da će svi koji plaćaju porez i pošteno rade imati maksimalnu podršku Vlade, prenosi portal CdM.

“Daćemo vetar u leđa svakom radu i pregalaštvu. Ne treba da se plašimo grešaka. Padneš, odmah se dižeš. To je kultura preduzetništva koju moramo da naučimo. Bitno je da država omogući rad i preduzetničku energiju”, kazao je Spajić.

  • Jj992

    25.12.2023 #1 Author

    Au… hoce li biti za nasih zivota

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...