Delegacija Foruma privrednih komora Jonsko-jadranske regije u Ankoni

Regionalna saradnja važna za Crnu Goru ako nije prepreka procesu pristupanja EU

RegionVesti

1.10.2021 15:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Regionalna saradnja važna za Crnu Goru ako nije prepreka procesu pristupanja EU Regionalna saradnja važna za Crnu Goru ako nije prepreka procesu pristupanja EU
Regionalna saradnja je važna za Crnu Goru, sve dok ne predstavlja prepreku za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU), ocenio je potpredsednik Privredne komore Crne... Regionalna saradnja važna za Crnu Goru ako nije prepreka procesu pristupanja EU

Regionalna saradnja je važna za Crnu Goru, sve dok ne predstavlja prepreku za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU), ocenio je potpredsednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) Pavle D. Radovanović.

U toku radne posete u Ankoni Radovanović je kao član delegacije Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije (AIC), čiji je potpredsednik, imao susrete sa brojnim zvaničnicima regije Marke, prenosi crnogorska agencija Mina.

Razgovarajući sa predsednikom regije Marke Frančeskom Akvarolijem (Francesco Acquaroli) i savetnikom za Jadransko-jonsku regiju Umbertom Trentom istaknut je značaj regionalne saradnje i Foruma AIC, navodi se u saopštenju PKCG.

Radovanović je rekao da su privredne komore, pre nego države, počele saradnju kroz različite inicijative i u okviru više regija.

Jadransko-jonska regija i njen Forum AIC su podsticaj za crnogorski integracioni proces, nikako njegova zamena. Zato PKCG pruža punu podršku aktivnostima ovog foruma, saopštio je Radovanović.

Institucionalni sastanci delegacije Foruma AIC završeni su posetom Politehničkom univerzitetu Marke.

Delegaciju Foruma AIC činili su, pored Radovanovića, predsednik te asocijacije Joze Tomaš, potpredsednici Đino Sabatini (Gino Sabatini) i Alban Isteri i generalni sekretar Mikele de Vita (Michele De Vita).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...