REKORDAN BROJ PRIJAVA ZA POMOĆ STARTAPOVA U BEČU Najveći broj inovativnih preduzeća dolazi iz Velike Britanije

Hi-techLifestyleSvetVesti

14.1.2021 12:48 Autor: Marko Miladinović 0

REKORDAN BROJ PRIJAVA ZA POMOĆ STARTAPOVA U BEČU Najveći broj inovativnih preduzeća dolazi iz Velike Britanije REKORDAN BROJ PRIJAVA ZA POMOĆ STARTAPOVA U BEČU Najveći broj inovativnih preduzeća dolazi iz Velike Britanije
„Vienna Startup Package“ Privredne agencije Beča pomaže mladim internacionalnim preduzećima da upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovu startap zajednicu. U 2020. godini je... REKORDAN BROJ PRIJAVA ZA POMOĆ STARTAPOVA U BEČU Najveći broj inovativnih preduzeća dolazi iz Velike Britanije

„Vienna Startup Package“ Privredne agencije Beča pomaže mladim internacionalnim preduzećima da upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovu startap zajednicu. U 2020. godini je uprkos pandemiji korona virusa bilo više prijava za startap paket bečke agencije nego u 2019. godini.

Paket podrške je prvi put organizovan digitalnim putem pre 12 meseci, ali je zato „pandemijska“ godina ujedno bila i rekordna po broju prijava od kada je program zaživeo 2014.

Privredna agencija Beča je tokom 2020. godine primila 321 prijavu iz 66 zemalja širom sveta, a izabrano je 16 pobednika iz devet različitih zemalja koji trenutno koriste priliku da dalje razvijaju svoje poslovne modele u glavnom gradu Austrije.

U okviru paketa startapovima je ponuđena individualna podrška, radionice, treninzi i mogućnosti da prošire svoju bazu poslovnih kontakata. Najveći broj prijava stigao je iz Velike Britanije, ukupno 35, a čak sedam od 16 pobednika su startapovi iz ove zemlje. „Vienna Startup Package“ 2021 bi trebalo da bude organizovan u maju, i to kao i prošle godine u digitalnom formatu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...