Širenje korona virusa u kineskoj prestonici

Rekordan broj zaraženih korona virusom u Pekingu

SvetVesti

14.12.2022 16:32 Autor: Vladimir Jokanović 5

Rekordan broj zaraženih korona virusom u Pekingu Rekordan broj zaraženih korona virusom u Pekingu
Kineske vlasti su u sredu prijavile 2.249 slučajeva zaraze Covid-19 za prethodni dan, od čega je 20 odsto registrovano u Pekingu. Prema procenama inostranih... Rekordan broj zaraženih korona virusom u Pekingu

Kineske vlasti su u sredu prijavile 2.249 slučajeva zaraze Covid-19 za prethodni dan, od čega je 20 odsto registrovano u Pekingu. Prema procenama inostranih medija broj slučajeva zaraze je značajno veći od prijavljenog.

Prazne ulice, napušteni tržni centri i stanovnici koji se drže na distanci, to je nova normalnost u Pekingu, ali ne zbog blokade usled sprovođenja politike nulte tolerancije korona virusa, već zbog naglog širenja epidemije, prenosi CNN.

Reč je o najvećoj epidemiji u Pekingu od početka pandemije, koja se proširila nedelju dana nakon ublažavanja restriktivne politike. Peking, koji je pre novih pravila već imao epidemiju manjeg obima, sada je na prvim linijama nove realnosti za Kinu.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija (NHC) u sredu je odustala do pokušaja da prati sve nove slučajeve korona virusa, najavljujući da više neće uključivati asimptomatske infekcije u dnevni izveštaj. Ranije su asimptomatski slučajevi evidentirani u posebnoj kategoriji.

Gradske bolnice u Pekingu registrovale su 19.000 pacijenata sa simptomima gripa od 5. do 11. decembra, što je šest puta više nego nedelju dana ranije, naveli su zvaničnici. Broj pacijenata koji su išli na lekarski pregled zbog groznice bio je u istoj nedelji 16 puta veći nego nedelju dana ranije.

  • SUNCOKRET

    14.12.2022 #1 Author

    Kinezi ni posle 2 godine zatvaranja i maltretiranja nisu shvatili da je u pitanju velika prevara.

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.12.2022 #2 Author

    Jos jedan talas koji se brzo siri,nadam se da nece doci i kod nas…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    15.12.2022 #3 Author

    Virusi su vrlo opasni i sve ih je više. Vrlo lako može da se otme kontroli

    Odgovori

  • Coka13

    16.12.2022 #4 Author

    Drugih virusa verovatno više nema, samo korona? Pa sjajno. Sve mi se čini da će opet sve da nas pozatvaraju.

    Odgovori

  • TATJANA

    16.12.2022 #5 Author

    Pa neverovatno kako disciplinovan narod

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...