REKORDAN PAD BDP U AUSTRIJI Privreda u minusu 14,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine

EUVesti

28.9.2020 18:14 Autor: Ljiljana Begović 2

REKORDAN PAD BDP U AUSTRIJI Privreda u minusu 14,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine REKORDAN PAD BDP U AUSTRIJI Privreda u minusu 14,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine
Privreda Austrije zabeležila je pad od 14,3 odsto u drugom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine. „To je najveći pad od Drugog... REKORDAN PAD BDP U AUSTRIJI Privreda u minusu 14,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Privreda Austrije zabeležila je pad od 14,3 odsto u drugom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine.

„To je najveći pad od Drugog svetskog rata“, saopštio je generalni direktor Statističkog zavoda Austrije Tobajas Toma(Tobias Thomas).

Pre svega u uslužnom sektoru su mere za suzbijanje širenja korona virusa ostavile duboke tragove. Najveći realni pad od 61 odsto pretrpeli su hotelijerstvo i ugostiteljstvo, a zatim slede kultura i zabavni sektor. Takođe, smanjenje privatne potrošnje podstiče dalju recesiju.

Foto: Shutterstock.com

Zbog visoke stope nezaposlenosti, skraćenog radnog vremena i nejasne budućnosti kod građana vlada uzdržanost od potrošnje, piše Tanjug.

Krajem avgusta je BDP, u poređenju sa prošlom godinom, pao za 12,5 odsto.

  • Nensi

    28.9.2020 #1 Author

    Problematicno

    Odgovori

  • Maja

    28.9.2020 #2 Author

    Manja potrosnja, manji fiskalni prihodi , manje novca u budzetu i sve u krug….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...