REKORDNO ZADUŽIVANJE VELIKE BRITANIJE Samo u avgustu veće za 30 milijardi funti u odnosu na lane

EUVesti

25.9.2020 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

REKORDNO ZADUŽIVANJE VELIKE BRITANIJE Samo u avgustu veće za 30 milijardi funti u odnosu na lane REKORDNO ZADUŽIVANJE VELIKE BRITANIJE Samo u avgustu veće za 30 milijardi funti u odnosu na lane
Vlada Velike Britanije zadužila se sa dodatnih 35,9 milijardi funti tokom prošlog meseca, u pokušaju da se izbori sa negativnim ekonomskim posledicama pandemije, pokazuju... REKORDNO ZADUŽIVANJE VELIKE BRITANIJE Samo u avgustu veće za 30 milijardi funti u odnosu na lane

Vlada Velike Britanije zadužila se sa dodatnih 35,9 milijardi funti tokom prošlog meseca, u pokušaju da se izbori sa negativnim ekonomskim posledicama pandemije, pokazuju zvanični podaci.

S obzirom da je situacija sa javnim finansijama u ovoj zemlji sve lošija zbog pogoršanja epidemiološke situacije, kabinet Borisa Džonsona nastavio je da se zadužuje, javlja BBC.

Cifra od 35,9 milijardi funti, odnsno razlika između potrošnje i prihoda od poreza bila je za čak 30,5 milijardi funti veća u odnosu na avgust prošle godine, pokazuju podaci britanskog Zavoda za statistiku.

Ogroman porast, kako precizira BBC, znači da je zaduživanje u avgustu dostiglo najviši nivo od 1993. godine, od kada je počela da se vodi statistika u toj zemlji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...