ambiciozan projekat francuskog proizvođača automobila

Renault Group planira da svoje pogone za proizvodnju električnih vozila učini efikasnijim

AutomobiliLifestyleVesti

10.6.2021 20:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Renault Group planira da svoje pogone za proizvodnju električnih vozila učini efikasnijim Renault Group planira da svoje pogone za proizvodnju električnih vozila učini efikasnijim
Kao deo strateškog plana Renault Group i reprezentativni sindikati (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FO i SUD) potpisali su sporazum o budućnosti lokacija Renault u... Renault Group planira da svoje pogone za proizvodnju električnih vozila učini efikasnijim

Kao deo strateškog plana Renault Group i reprezentativni sindikati (CFDT, CFE-CGC, CFTC, CGT, FO i SUD) potpisali su sporazum o budućnosti lokacija Renault u regiji Hauts-de-France, u okviru projekta Renault ElectriCiti. Ovaj sporazum predviđa grupisanje industrijskih lokacija – pogona ovog proizvođača automobila u Douai, Maubeuge i Ruitz, sa ukupno 5.000 zaposlenih, prenosi Automotive World.

Stvarajući ovaj jedinstveni entitet, Renault Group želi da ove pogone učini najkonkurentnijom i najefikasnijom proizvodnom jedinicom za električna vozila u Evropi, sa 400.000 proizvedenih vozila godišnje do 2025.godine. Ovim sporazumom Renault Group postavila je sebi tri glavna cilja: da omogući primenu primenu robusnog i koherentnog industrijskog projekta za sva tri postrojenja, zatim da postigne operativnost oslanjajući se na menadžerski model, i na kraju da modernizuje svoje pogone.

Da bi podržala ovaj ambiciozni industrijski projekat, Renault Group planira da otvori 700 stalnih radnih mesta u periodu od 2022. do 2024. godine, sa 350 novih radnika na lokaciji Maubeuge i 350 novih radnika raspoređenih na lokacijama u Doua i Ruitz. Ova zapošljavanja odvijaće se u okviru zajedničkih pristupa sa lokalnim misijama za zapošljavanje, Pole Emploi i svim zainteresovanim stranama u regionu.

Regija Hauts-de-France ima neophodne resurse da postane evropska referenca u pogledu znanja i proizvodnje u čitavom lancu vrednosti električnih automobila. Zajedno sa svojim istraživačko-razvojnim funkcijama, Renault Group će uspostaviti partnerstva sa univerzitetima radi uspostavljanja obuke prilagođenih promenljivom automobilskom tržištu i doprineće istraživačkom radu.

Renault Group učestvovaće u inovacionim inicijativama u partnerstvu sa novoosnovanim preduzećima i specijalizovanim organizacijama kako bi podržali budući razvoj u automobilskom svetu učešćem u inicijativama tipa „Inkubator“.

 “Ponosan sam što sam doprineo stvaranju Renault ElectriCiti, simbola Renaultovog znanja i tehnoloških inovacija, i što sam učestvovao u povećanju ekonomske i socijalne atraktivnosti Hauts-de-France u Evropi. Ovaj sporazum, potpisan sa svim sindikatima, dokaz je da su posvećenost zaposlenih, konstruktivan socijalni dijalog i snažno lokalno prisustvo ključni za uspostavljanje robusnog i atraktivnog industrijskog modela“, izjavio je direktor Renault ElectriCiti Lučijano Bjondo (Luciano Biondo).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...