Održan prvi sastanak, dogovorene procedure saradnje

RGZ i Radna grupa za nadzor: Komunikacija isključivo pisanim putem

SrbijaVesti

1.10.2024 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RGZ i Radna grupa za nadzor: Komunikacija isključivo pisanim putem RGZ i Radna grupa za nadzor: Komunikacija isključivo pisanim putem
Republički geodetski zavod (RGZ) je 30. septembra održao sastanak u svojim prostorijama sa predstavnicima Radne grupe za nadzor nad radom RGZ-a, formirane od strane... RGZ i Radna grupa za nadzor: Komunikacija isključivo pisanim putem

Republički geodetski zavod (RGZ) je 30. septembra održao sastanak u svojim prostorijama sa predstavnicima Radne grupe za nadzor nad radom RGZ-a, formirane od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI).

Na ovom sastanku razmatrani su načini saradnje i komunikacije između RGZ-a i Radne grupe u okviru sprovođenja nadzora nad radom Zavoda a RGZ je u saopštenju naveo očekivanja u vezi sa procedurama i saradnjom, počevši od ulaska u zgradu.

Zavod insistira na transparentnosti i poštovanju procedura, izražavajući spremnost na punu saradnju sa Radnom grupom. Takođe, RGZ je naveo da će pružiti sve potrebne informacije i dokumentaciju u skladu sa zakonom.

„RGZ zahteva potpunu transparentnost postupka, uz formalnu komunikaciju pisanim putem, kako bi se osigurala efikasna komunikacija i izbegli nesporazumi,“ istaknuto je u saopštenju.

U pogledu bezbednosti, RGZ je naglasio da kao deo kritične infrastrukture, mora primenjivati stroge bezbednosne procedure prema ISO standardima.

„Svi posetioci, uključujući predstavnike državnih organa, moraju se pridržavati ovih procedura prilikom ulaska u prostorije Zavoda,“ preneli su članovima Radne grupe.

RGZ je obezbedio pristup svim traženim podacima i dokumentaciji u skladu sa važećim zakonima i internim procedurama. U slučaju potrebe za uvidom u predmete, biće obezbeđena konverzija digitalnih dokumenata u analogni oblik, uz poštovanje zakonskih propisa.

Takođe, dogovoreno je da se sva komunikacija sa Radnom grupom odvija pisanim putem, a RGZ će blagovremeno odgovarati na sve zahteve. Radna grupa MGSI će dostavljati plan rada i spisak predmeta koji su predmet nadzora.

„Verujemo da će poštovanje zakonskih procedura i konstruktivna saradnja sa Radnom grupom obezbediti efikasnost i zakonitost u sprovođenju nadzora,“ zaključio je RGZ u saopštenju povodom prvog sastanka sa Radnom grupom za nadzor.

  • SABRINA

    1.10.2024 #1 Author

    Kada se sve lepo definiše, ne može da bude problema.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.