otvoreni zoom razgovor o projektu jadar

Rio Sava Exploration organizuje razgovor o preradi jadarita

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

24.8.2021 11:45 Autor: Gordana Bulatović 0

Rio Sava Exploration organizuje razgovor o preradi jadarita Rio Sava Exploration organizuje razgovor o preradi jadarita
Rio Sava Exploration u četvrtak, 26. avgusta, organizovaće četvrti otvoreni sastanak na kome će se razgovarati o preradi jadarita u planiranom procesnom postrojenju. U... Rio Sava Exploration organizuje razgovor o preradi jadarita

Rio Sava Exploration u četvrtak, 26. avgusta, organizovaće četvrti otvoreni sastanak na kome će se razgovarati o preradi jadarita u planiranom procesnom postrojenju.

U dijalogu, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, mogu da učestvuju sve zainteresovane organizacije i građani, a učesnicima će biti detaljno predstavljene tehnologija prerade ruda u okviru Rio Tinta, tehnologija prerade jadarita, kao i lanac dodatnih vrednosti na projektu Jadar, piše Tanjug.

Zbog epidemiološke situacije, i ovaj sastanak će se održati online, putem internet platforme Zoom, a učesnici se mogu putem linka prijaviti do srede u devet sati.

Iz Rio Sava Exploration navode da sastanak organizuju jer su, kako ističu, posvećeni otvorenom dijalogu na bazi tačnih i transparentnih informacija te da su ranije, u aprilu, junu i julu organizovali sastanke na kojima je učestvovalo više od 200 ljudi.

„S obzirom na to da je projekat Jadar jedna od najvećih grinfild investicija u zemlji, svesni smo da složenost i veličina projekta izazivaju pažnju i otvaraju pitanja o perspektivi lokalne zajednice, zaštiti okoline i koristima za lokalnu ekonomiju. Zato smatramo da je naša dužnost da odgovorimo na sva pitanja u vezi sa projektom, uključujući i ona koja izazivaju najveću zabrinutost“, navodi se u saopštenju kompanije Rio Sava Exploration.

RIO SAVA EXPLORATION DOO BEOGRAD

Bulevar Milutina Milankovića 1 i, Beograd-Novi Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
932.010,66 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...