poštuju odluku vlade srbije

Rio Tinto: Interna Studija izvodljivosti za projekat Jadar mora biti završena

BiznisSrbijaVesti

10.8.2022 17:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rio Tinto: Interna Studija izvodljivosti za projekat Jadar mora biti završena Rio Tinto: Interna Studija izvodljivosti za projekat Jadar mora biti završena
Rio Tinto je saopštio u sredu da poštuje odluku Vlade Srbije da stavi van snage akte za realizaciju projekta Jadar za eksploataciju litijuma u... Rio Tinto: Interna Studija izvodljivosti za projekat Jadar mora biti završena

Rio Tinto je saopštio u sredu da poštuje odluku Vlade Srbije da stavi van snage akte za realizaciju projekta Jadar za eksploataciju litijuma u okolini Loznice, ističući da kompanija posluje u skladu sa propisima Srbije i da su sve trenutne aktivnosti nastavak prethodno preuzetih obaveza.

„Ovo uključuje i završetak interne Studije izvodljivosti, za šta je neophodno da prikupimo sve projektne podatke od relevantnih kompanija, kako bi Studija izvodljivosti bila u skladu sa tehničkim standardima, kao i standardima zaštite životne sredine“, navedeno je u saopštenju objavljenom nakon navoda udruženja SEOS da Rio Tinto i kompanija Behtel nastavljaju realizaciju projekta Jadar.

Iz Rio Tinta su naveli da na izradi Studije izvodljivosti sarađuju sa kompanijom Behtel, sa kojom od 2018. godine imaju zaključen ugovor o upravljanju projektom.

Podsetimo, kompanija Rio Tinto prijavila je pad zarade od 28 odsto u prvoj polovini tekuće godine, jer se suočava sa rastućim troškovima i padom cena roba. Najveći svetski proizvođač rude gvožđa ipak će isplatiti privremenu dividendu od 4,3 milijarde dolara, jer je prvu polovinu godine završio sa neto dobiti od 300 miliona dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...