Britanska kompanija beleži pad prihoda od 2,4 odsto

Royal Mail planira otpuštanje 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeVesti

26.1.2022 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Royal Mail planira otpuštanje 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama Royal Mail planira otpuštanje 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama
U britanskoj kompaniji Royal Mail, koja pruža poštanske i kurirske usluge, planira se otpuštanje oko 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama, zbog čega će ova... Royal Mail planira otpuštanje 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama

U britanskoj kompaniji Royal Mail, koja pruža poštanske i kurirske usluge, planira se otpuštanje oko 700 zaposlenih na upravljačkim pozicijama, zbog čega će ova firma platiti 70 miliona funti u nadi da će tako povećati profit u četvrtom kvartalu.

Iz kompanije koja se nalazi u FTSE 100 indeksu saopšteno je da otpuštanja predstavljaju deo reorganizacije koja ima za cilj usmeravanje ka boljem poslovanju na lokalnom nivou, piše Financial Times.

Kako navode iz kompanije, ova odluka će uticati na prilagođenu dobit, pa će ona u ovoj fiskalnoj godini sa 500 miliona pasti na 430 miliona funti. U prošloj finansijskoj godini dobit kurirske službe je iznosila 344 miliona funti.

Royal Mail do sada ima evidentiranih 220 miliona uštede, a očekuje se da će ova svota u narednim mesecima nastaviti da raste.

Otpuštanja će biti predmet razgovora sa sindikatima.

Na berzi, kurirska firma u trećem kvartalu beleži pad prihoda od 2,4 odsto međugodišnje, na 3,5 milijardi dolara.

Akcije kompanije, čija se vrednost udvostručila od početka pandemije, zabeležile su rast cena od 2,5 odsto u poslednjem trgovanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...