Šta donose izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji

RTL: Spremaju se subvencije za iznajmljivanje stanova u Hrvatskoj

NekretnineNovacRegionVesti

21.2.2023 09:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RTL: Spremaju se subvencije za iznajmljivanje stanova u Hrvatskoj RTL: Spremaju se subvencije za iznajmljivanje stanova u Hrvatskoj
Državni ured za mlade i demografiju Hrvatske planira subvencionisanje iznajmljivanja stanova za mlade porodice, objavio je RTL Danas, i naveo da bi takva mera,... RTL: Spremaju se subvencije za iznajmljivanje stanova u Hrvatskoj

Državni ured za mlade i demografiju Hrvatske planira subvencionisanje iznajmljivanja stanova za mlade porodice, objavio je RTL Danas, i naveo da bi takva mera, prema nezvaničnim najavama, mogla da zaživi tokom ove godine.

Cene iznajmljivanja stanova u Hrvatskoj značajno su porasle u prethodnom periodu, pa su zagrebački agenti za nekretnine za RTL rekli da „zakup nikada nije bio skuplji“ i da se garsonjere od 25 kvadrata trenutno podstanarima naplaćuju oko 450 evra, a dvosobni stanovi od 50 kvadrata do 600 evra.

„Mislim da je zbrinjavanje mlađe populacije, i rešavanje njihovog stambenog pitanja kroz najam ključna mera koja nedostaje u Hrvatskoj. Ona postoji u većini evropskih država i mislim da je krajnje vreme da se uvede i kod nas“, ocenila je za RTL predsednica zagrebačkog Udruženja posrednika u prometu nekretnina pri Hrvatskoj privrednoj komori Lara Mihaljinac Knežević.

Sa druge strane, iz zagrebačke gradske uprave su rekli da planiraju izgradnju novih gradskih stanova iz programa priuštivog stanovanja, ali da se radi o velikim i skupim investicijama, i ukazali da u svom vlasništvu imaju samo oko dva odsto ukupnog stambenog fonda, ili oko 6.500 stanova, objavio je RTL.

  • TATJANA

    22.2.2023 #1 Author

    Ovo su odlične mere, mogli bi i kod nas da razmisle o tome

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...