Izvoz uprkos sankcijama

Rusija isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti 5,4 milijarde dolara

SvetVesti

15.8.2022 16:17 Autor: Vladimir Jokanović 3

Rusija isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti 5,4 milijarde dolara Rusija isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti 5,4 milijarde dolara
Rusija je u 2022. godini isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti od 5,4 milijarde dolara, a isto toliko planira da isporuči do kraja godine,... Rusija isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti 5,4 milijarde dolara

Rusija je u 2022. godini isporučila u inostranstvo oružje u vrednosti od 5,4 milijarde dolara, a isto toliko planira da isporuči do kraja godine, saopštio je Aleksandar Mihejev, generalni direktor Rosoboroneksporta, ruske državne agencije za upravljanje izvozom namenske industrije.

„Mogu odgovorno da izjavim da Rosoboroneksport ispunjava svoje obaveze po izvršenim ugovorima ove godine. Do danas smo našim partnerima isporučili opremu u vrednosti višoj od 5,4 milijardi dolara“, naveo je Mihejev, prenosi Interfax.

Prema njegovim rečima, Rosobroneksport je potpisao ugovore o narudžbinama vrednim 52,9 milijardi dolara. „Uprkos uvedenim sankcijama nastavljamo da radimo, a potražnja za našom opremom i dalje je stabilna“, kazao je Mihejev.

On je istakao da se trenutno sistem vojno-tehničke saradnje „nalazi u turbulentnoj zoni“ i da se testira njegova snaga. Ranije je objavljeno da je koncern Uralvagonzavod započeo proizvodnju prve pilot serije samohodnog artiljerisjkog topa 2S43 „Malva“, prenosi Russia Today.

 • SUNCOKRET

  16.8.2022 #1 Author

  Svakako ga ne izvoze u Evropu.

  Odgovori

 • MAJALG

  16.8.2022 #2 Author

  Jedno je sigurno ne izvoze ga u Ukrajinu, a sigurno ni ostalim clanicama koje pomazu ovaj rat.

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.8.2022 #3 Author

  Sve je biznis…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.