NOVI PODACI CENTRALNE BANKE RUSKE FEDERACIJE

Ruske devizne rezerve u aprilu uvećane za 15 milijardi dolara

BankeNovacSvetVesti

2.5.2021 17:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ruske devizne rezerve u aprilu uvećane za 15 milijardi dolara Ruske devizne rezerve u aprilu uvećane za 15 milijardi dolara
Ruske rezerve u zlatu i devizama povećane su prošle nedelje za 5,8 milijardi dolara, pa sada ukupno iznose 589,5 milijardi dolara, pokazuju najnoviji podaci... Ruske devizne rezerve u aprilu uvećane za 15 milijardi dolara

Ruske rezerve u zlatu i devizama povećane su prošle nedelje za 5,8 milijardi dolara, pa sada ukupno iznose 589,5 milijardi dolara, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila Centralna banka Ruske federacije, a prenosi RT.

Centralna banka je, u saopštenju pojasnila, da je rast podstaknut pozitivnom revalorizacijom, kao i kupovinom deviza u okviru postojećeg budžetskog pravila koje zahteva da se dodatni prihodi od izvoza energije koriste za jačanje deviznih rezervi.

Devizne rezerve i rezerve zlata Ruske federacije su samo tokom aprila meseca, prema podacima Centralne banke, povećane za skoro 15 milijardi dolara.

Rezerve uključuju likvidnu imovinu, poput zaliha monetarnog zlata, stranih valuta i specijalnih prava vučenja (SDR), a koje su, u slučaju potrebe, na raspolaganju Vladi i Centralnoj banci Ruske federacije.

Centralna banka je, kao ciljni nivo deviznih rezervi odredila iznos od 500 milijardi dolara, ali one su iznad postavljenog praga permanentno, još od juna 2019. godine.

Tagovi
NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...