RYANAIR NE POŠTUJE MERE ZAŠTITE OD COVID-19, tvrdi italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i preti obustavom letova

BiznisEUTurizamVesti

6.8.2020 09:46 Autor: Marija Jovanović 1

RYANAIR NE POŠTUJE MERE ZAŠTITE OD COVID-19, tvrdi italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i preti obustavom letova RYANAIR NE POŠTUJE MERE ZAŠTITE OD COVID-19, tvrdi italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i preti obustavom letova
Italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo ENAC zapretila je irskoj aviokompaniji Ryanair da će obustaviti letove u zemlji zbog nepoštovanja pravila i mera zaštite, određenih... RYANAIR NE POŠTUJE MERE ZAŠTITE OD COVID-19, tvrdi italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo i preti obustavom letova

Italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo ENAC zapretila je irskoj aviokompaniji Ryanair da će obustaviti letove u zemlji zbog nepoštovanja pravila i mera zaštite, određenih za vreme epidemije korona virusa.

ENAC je naveo da se “Ryanair sistemski ne pridržava” nacionalnih propisa. Zato je uputio dopis Ryanair i informisao irske nadležne vlasti o kršenju epidemioloških pravila u borbi protiv Covida-19, koja su na snazi, i koje je utvrdila italijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika, prenosi Euronews.

Foto: Tanjug/AP

„Ne samo da se ne poštuje obavezan razmak između putnika, već se zanemaruju i uslovi odstupanja od tog pravila“, navodi ENAC.

Italijanska uprava za vazduhoplovstvo naglasila je da će, ukoliko kompanija nastavi sa kršenjem pravila, morati da primeni odredbe zakona o vazdušnom saobraćaju i naredi obustavu svih aktivnosti Ryanair na italijanskim aerodromima, kao i da će zatražiti od agencije da obezbedi preusmeravanje svih putnika koji već imaju karte.

U izjavi za Euronews, Ryanair je u odbacio ove optužbe kao „činjenično netačne“.

Tanjug/AP

Ryanair se u potpunosti pridržava mera koje je odredila italijanska vlada i naši korisnici mogu da budu sigurni da činimo sve da smanjimo interakciju, kako u našim avionima, tako i na aerodromima kako bismo zaštitili zdravlje naših putnika tokom letova„, napominju u ovoj aviokompaniji.

Ryanair ohrabruje sve putnike da se čekiraju putem interneta, saopšteno je iz ove kompanije. Irski avioprevoznik tvrdi i da su napravljeni posebni protokoli za ukrcavanje, kako bi se izbeglo nepotrebno okupljanje putnika.

  • MARKO7

    7.6.2022 #1 Author

    Pa trebali bih da krenu da poštuju sve dogovore…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...