do aprila 2022. očekuju 700.000 putnika

Ryanair otvorio bazu u Zagrebu

RegionVesti

24.7.2021 15:35 Autor: Miljan Paunović 0

Ryanair otvorio bazu u Zagrebu Ryanair otvorio bazu u Zagrebu
Avio-kompanija Ryanair je u petak na zagrebačkom aerodromu otvorila bazu sa jednom letelicom, a do kraja godine u planu su još tri. Kako su... Ryanair otvorio bazu u Zagrebu

Avio-kompanija Ryanair je u petak na zagrebačkom aerodromu otvorila bazu sa jednom letelicom, a do kraja godine u planu su još tri. Kako su najavili iz ove kompanije uz ulaganje od 300 miliona dolara očekuju da će do kraja poslovne godine, odnosno aprila 2022, u Zagreb sleteti oko 700 hiljada putnika.

Kako je prenela Hrvatska radio-televizija, najavljeno je da će Ryanair iz Zagreba tokom zimskog reda letenja imati 60 letova nedeljno u 24 međunarodna odredišta, od kojih je devet novih.

„U Zagrebu vidimo veliki potencijal za razvoj našeg posla. Verujem da će se Zagreb, ako ovde nastavimo investirati, pretvoriti u još jaču turističku destinaciju“, kazao je na konferenciji za novinare na aerodromu „Franjo Tuđman“ predsednik Uprave Ryanair-a Edvard Vislon (Edward Wilson).

On je istakao da će Zagreb tokom leta povezivati sa 15 odredišta u Evropi, a sa 24 zimska putnici će imati veliki izbor letova, i dodao da žele imati avio linije tokom cele godine, odnosno da unaprede poslovanje, preneo je Danas.

Ryanair u idućih nekoliko godina planira da flotu poveća na više od 600 aviona, a vrednost ove investicije biće 22 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...