Irska avio-kompanija u pokušaju oporavka od pandemije

Ryanair zapošljava 2.000 pilota

PoslovanjePreduzetnikSvetVesti

13.7.2021 08:55 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ryanair zapošljava 2.000 pilota Ryanair zapošljava 2.000 pilota
RYA Quotes by TradingView Avio-kompanija Ryanair planira da zaposli još 2.000 pilota tokom naredne tri godine, jer očekuje isporuku više od 200 aviona Boeing737... Ryanair zapošljava 2.000 pilota

Avio-kompanija Ryanair planira da zaposli još 2.000 pilota tokom naredne tri godine, jer očekuje isporuku više od 200 aviona Boeing737 – Max 8200, kako bi obnovila broj putnika nakon pandemije. Boeing je isporučio prve avione prošlog meseca, a tokom leta bi trebalo da dostavi više od 50 komada.

Ryanair smatra da će nova flota aviona Boeing737 – Max doneti preokret u poslovanju iduće godine, zbog veće efikasnosti potrošnje goriva i kapaciteta sedišta u poređenju sa postojećom flotom aviona Boeing737, prenosi Guardian.

Izvršni direktor irske kompanije Majkl O’Leri (Michael O’Leary) rekao je prošlog meseca da će putnicima biti dozvoljeno da zamene letove, ukoliko im je neugodno da putuju avionima tipa Max, koji su u prvim mesecima službe imali dva fatalna udesa u kojima je stradalo 346 osoba.

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga, svi avioni ovog tipa su prizemljeni i naknadno ponovo sertifikovani za letenje, a kompanija Ryanair je saopštila da će politika zamene letova trajati prva tri meseca i da će se primenjivati na dan leta. Od kraja juna, kada je Ryanair uveo u saobraćaj nove avione, nijedan putnik nije zatražio izmenu leta.

Očekujući isporuku ukupno 210 aviona Boeing nove generacije, avio-kompanija će regrutovati više od 2.000 pilota koji će popuniti pozicije koje su otvorene rastom flote. Ryanair je saopštio da očekuje oporavak od krize izazvane pandemijom, kao i da će broj putnika porasti na 200 miliona do 2024. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...