U kompaniji tvrde da će od recesije profitirati

Ryanair planira da postane glavni avio-prevoznik u Velikoj Britaniji

BiznisNovacSvetTurizamVesti

1.9.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ryanair planira da postane glavni avio-prevoznik u Velikoj Britaniji Ryanair planira da postane glavni avio-prevoznik u Velikoj Britaniji
Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair je saopštio da će imati koristi od nadolazećih ekonomskih potresa, jer je pokrenuo svoj najveći zimski raspored u Velikoj Britaniji,... Ryanair planira da postane glavni avio-prevoznik u Velikoj Britaniji

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair je saopštio da će imati koristi od nadolazećih ekonomskih potresa, jer je pokrenuo svoj najveći zimski raspored u Velikoj Britaniji, dok predviđa da se prevoz na kratkim relacijama neće vratiti na nivo pre pandemije do 2025. godine.

Izvršni direktor kompanije, Majkl O’Liri (Michael O’Leary) rekao je da je njegova avio-kompanija spremna da pretekne EasyJet kao glavnog avioprevoznika u Velikoj Britaniji nakon proširenja poslovanja ovog leta, i da će ojačati u recesiji, prenosi Blic.

Rekao je i da će cene avionskih karata nastaviti rasti između tri i pet odsto u narednim godinama i da bi najniže cene mogle biti stvar prošlosti.

Govoreći na konferenciji za novinare u Londonu, O’Liri je rekao da „inflacija potrošačkih cena neće biti ništa u poređenju sa energetskim šokom koji dolazi ove zime. U svakom padu, rastemo brže. Ono što vidimo je da mnogo više ljudi posluje s operaterima s najnižim cenama, kao što je Ryanair“.

“Pitanje je kako ćete moći priuštiti letenje British Airlines ili Lufthansom. Postaćemo jači u recesiji”, dodao je.

Šef Ryanaira smatra da se celokupno tržište neće vratiti na nivo pre pandemije do 2025. godine.

Rekao je da je Ryanair obezbedio većinu svog goriva za ovu godinu na 63 do 64 dolara (54 do 55 funti) po barelu, što mu je omogućilo da smanji troškove. Dodao je 21 novu rutu iz Velike Britanije za zimu, s više pilota koji se pridružuju jer se isporučuje više njegovih Boeing 737 Max “gamechanger” aviona, uprkos kašnjenju proizvodnje u Sijetlu.

Rekao je da će Ryanair nastaviti da se širi, sa ciljem od 225 miliona putnika u 2026. godini, što je oko trećine više od prognoze za ovu godinu.

On je napomenuo da je pouzdanost aviokompanije, sa najmanje otkazivanja među glavnim avio-prevoznicima ovog leta, samo tri odsto, nagrađena rekordnim rastom broja putnika. Ryanair je sada jedna od retkih avio-kompanija u Evropi koja pregovara sa aerodromima o povećanju kapaciteta, rekao je on.

  • GOCA BG

    4.9.2022 #1 Author

    Cim stoje iza ove izjave,verujem da ce ostvariti zacrtano…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...