popis stanovništva u srbiji traje do 31. oktobra

RZS: Nije tačna vest o lažnim popisivačima

SrbijaVesti

8.10.2022 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 23

RZS: Nije tačna vest o lažnim popisivačima RZS: Nije tačna vest o lažnim popisivačima
Republički zavod za statistiku (RZS) saopštio je da nije tačna vest o lažnim popisivačima koji su pokušali da uđu u stanove i da takav... RZS: Nije tačna vest o lažnim popisivačima

Republički zavod za statistiku (RZS) saopštio je da nije tačna vest o lažnim popisivačima koji su pokušali da uđu u stanove i da takav slučaj nije prijavljen policiji.

RZS je naveo da je u petak uveče na pojedinim portalima objavljena lažna vest pod naslovom, ili delom naslova: „Lažni popisivači pokušali da uđu u stanove“, i zatražio da je uklone, preneo je Danas.rs.

U saopštenju se dalje navodi da RZS nema saznanja od Ministarstva unutrašnjih poslova, sa kojim sarađuje u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, da je bilo prijava građana tog tipa.

Takođe je navedeno da pomoćnik direktora RZS Petar Korović nema lični nalog na Twitteru, niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

„Twitter nalog @tviter_advokat, koji je navedeni izvor ovih sadržaja, je privatni nalog građanina, koji je potpuno samoinicijativno objavio sopstvene instrukcije građanima“, naveo je RZS.

U saopštenju je navedeno da su „delovi teksta u kojima se navodno citira Korović, netačni i proizvoljni, te da je sadržaj te objave neistinit i da unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane“, i zatražili da ga u skladu sa Zakonom o javnom informisanju, mediji koji su ga objavili hitno uklone.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je 1. oktobra i trajaće do 31. oktobra, svakodnevno od osam do 20 časova.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...