kapacitet od 350 do 400 mesta

Šabac planira izgradnju podzemne garaže u centru grada

BiznisInfrastrukturaVesti

17.8.2024 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Šabac planira izgradnju podzemne garaže u centru grada Šabac planira izgradnju podzemne garaže u centru grada
Grad Šabac planira da reši problem parkiranja u centralnom delu grada izgradnjom podzemne garaže ispod Trga šabačkih žrtava, jer prema istraživanju CESID-a i UNOPS-a,... Šabac planira izgradnju podzemne garaže u centru grada

Grad Šabac planira da reši problem parkiranja u centralnom delu grada izgradnjom podzemne garaže ispod Trga šabačkih žrtava, jer prema istraživanju CESID-a i UNOPS-a, koje je sprovedeno uz podršku Vlade Švajcarske i Srbije, a u kojem su ispitanici bili građani Šapca, problem parkiranja je ono gde su oni izrazili veliko nezadovoljstvo, ukazali su predstavnici grada na konferenciji održanoj na temu nove garaže.

Kako prenosi eKapija, Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca naveo je da je to istraživanje bilo signal da se grad fokusira na nedostatak parking mesta i da počne intenzivno da radi na rešavanju ovog dugogodišnjeg problema.

„Ako uzmemo u obzir podatak da na 100.000 punoletnih građana imamo 62.213 registrovanih vozila, a da u Šapcu imamo ukupno 2.102 parking mesta, onda vidimo da je za dalji razvoj grada, pre svega infrastrukture, potrebno rešavanje parking mesta i stanja u saobraćaju. Animirali smo sva relevantna preduzeća u gradu, kontaktirali smo druge lokalne samouprave u Republici Srbiji, koje su ili u postupku rešavanja ili su već rešile problem parkiranja, da sa njima podelimo iskustva koja su nam bila dragocena“, rekao je Pajić.

On smatra da bi model javno-privatnog partnerstva bio dobar u rešavanju problema parkiranja u centralnoj gradskoj zoni, i poziva sve zainteresovane privatne partnere koji žele da svoj novac investiraju u podzemnu garažu na Trgu šabačkih žrtava da upute pismo o namerama, kako bi na osnovu svih relevantnih pokazatelja doneli odluku o investiranju u novu garažu, koja bi imala od 350 do 400 parking mesta.

Gradonačelnik Šapca uverava da će postupak biti potpuno transparentan i da će svakih desetak dana izveštavati sugrađane o koracima koje preduzimaju. Na jednoj od narednih Skupština grada, kako je dodato, biće pokrenut postupak za ulazak u javno-privatno partnerstvo, a zatim i doneto rešenje o formiranju stručnog tima u ovom gradu.

  • LEBRON

    17.8.2024 #1 Author

    Bilo je vreme.

    Odgovori

  • VALE

    18.8.2024 #2 Author

    Nadam se da ce time problem parkiranja biti resen

    Odgovori

  • BLIZANAC

    18.8.2024 #3 Author

    To je pametna investicija od strane grada

    Odgovori

  • REA

    18.8.2024 #5 Author

    Daleko smo od situacije gde garaza resava probleme

    Odgovori

  • HANA

    18.8.2024 #6 Author

    Dobra ideja i važno rešenje za građane Šapca.

    Odgovori

  • VALERIJA

    18.8.2024 #7 Author

    Pametan potez da se sklone automobili sa trotoara.

    Odgovori

  • JEKSICA25

    18.8.2024 #8 Author

    Super vest

    Odgovori

  • Faith

    19.8.2024 #9 Author

    I u malim gradovima problem parking

    Odgovori

  • SUNCICA

    19.8.2024 #10 Author

    Sabac je prelep grad, treba skloniti sve vise automobila

    Odgovori

  • Boban

    19.8.2024 #11 Author

    stalno sam se pitao na koga mi liči gradonačelnik, sada sam se setio, na prethodnika, Mišu Miloševic , i on je tako isto zamajavo građane sa podzemnom garažom , jer su obadvojica bez znanja , pisali su raspored časova u školi a sada bi da vode grad.
    Koliko košta podzemna garaža mogu se po kvartovima postaviti montažne više komada, a iz te podzemne ne mogu sadašnje saobracajnice primiti ta auta, niti saobracaj treba gorati u centar.
    Kako bi bili dobro da si samo gradonačelnik a sa ništa ne radiš.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.