Agencija za upravljanje lukama najavila početak radova

Šabac dobija međunarodno putničko pristanište

InvesticijeNovacSrbijaVesti

1.9.2022 12:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Šabac dobija međunarodno putničko pristanište Šabac dobija međunarodno putničko pristanište
Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović izjavio je da je ta agencija započela investiranje u izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu, imajući u... Šabac dobija međunarodno putničko pristanište

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović izjavio je da je ta agencija započela investiranje u izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu, imajući u vidu značaj te lokacije za pospešivanje putničkog saobraćaja na Savi.

Direktor agencije je naveo da radovi uključuju izgradnju plutajućeg objekta sa šipovima, dok će se na samom objektu nalaziti prostorije za smeštaj svih nadležnih službi i lučkog operatera, saopštila je Agencija za upravljane lukama.

„Agencija je u prethodnom periodu uputila inicijativu Vladi Srbije za proglašenje lučkog područja u Šapcu. Naš cilj je da iskoristimo mogućnosti reke Save za unapređenje međunarodnog i domaćeg rečnog putničkog saobraćaja. Želimo da brojne atrakcije grada – tvrđavu Stari Grad, autentičnu arhitekturu i spomenike predstavimo turistima“, kazao je Perović.

Podsetio je da je izgradnja pristaništa u Šapcu jedna od aktivnosti novog projekta „Zaplovi Srbijom“ koji Agencija otpočinje u cilju podizanja svesti turista, poslovne javnosti i lokalnih samouprava o mogućnostima za razvoj nautike.

„Na taj način, projekat će doprineti rastu broja posetilaca koji Srbiju obilaze sa reka i povećanju prihoda od ove grane turizma. Tokom projekta radićemo na daljoj promociji nautičkih potencijala Srbije u domaćim i međunarodnim okvirima“, ocenio je Perović.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da je reka Sava jedan od simbola grada, da je plovna najvećim delom svog toka, te da je zbog toga važno iskoristiti sve njene potencijale za unapređenje poslovanja i turizma.

„Šabac će biti još jedan grad u Srbiji u kojem će se odvijati međunarodni rečni putnički saobraćaj“, rekao je Pajić i dodao da će pored auto-puta Ruma – Šabac, novog mosta preko Save i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, Šabac dobiti i međunarodno putničko pristanište.

Perović i Pajić su obišli lokaciju budućeg međunarodnog putničkog pristaništa i naglasili da će taj infrastrukturni projekat dodatno razviti turizam i privredu grada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...