prekretnica u filozofiji automobilske industrije

Sajam automobila u Beogradu posle trogodišnje pauze

AutomobiliInovacijeManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

19.4.2022 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Sajam automobila u Beogradu posle trogodišnje pauze Sajam automobila u Beogradu posle trogodišnje pauze
Predstojeći sajam automobila „DDOR Eco BG Car Show 07“, nakon trogodišnje pandemijske pauze, biće održan od 12. do 15. maja, saopšteno je iz Beogradskog... Sajam automobila u Beogradu posle trogodišnje pauze

Predstojeći sajam automobila „DDOR Eco BG Car Show 07“, nakon trogodišnje pandemijske pauze, biće održan od 12. do 15. maja, saopšteno je iz Beogradskog sajma.

Ovogodišnji sajam, navodi se, ima sve predispozicije da bude prekretnica i suštinska promena u „filozofiji“ posedovanja, korišćenja i održavanja automobila, ovdašnje automobilske i prateće industrije i auto-moto tržišta, prenosi Euronews Srbija.

„Već i odrednica Eco u inoviranom nazivu sajma upućuje na sasvim novi izlagački koncept, nameru organizatora i uvoznika vozila da se u skladu sa novim vremenom i prilikama akcentuju vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima. Drugim rečima, automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da sve automobilske marke zastupljene na srpskom tržištu pokazale veliki interes da učestvuju na predstojećoj sajamskoj izložbi i prikažu novitete koji su već u prodaji, ali zbog pandemijskih uslova nisu mogli da budu javno predstavljeni u svetu.

Najavljeno je da će zajedno sa Sajmom automobila biti održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“.

„Svi automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru ‘DDOR Eco BG Car Show 07’ biće u hali 1 Beogradskog sajma. Izložbi ‘Motopassion’ biće u celini posvećena hala 4, a kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući i onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A“, navodi se u saopštenju, prenosi Euronews Srbija.

Dodaje se da će u hali 3 biti postavljena velika izložba starovremenskih automobila, organizovana po tematskim celinama.

 • SNEZANA

  19.4.2022 #1 Author

  Svaka manifestacija I sajam su posle korone lepi za videti.

  Odgovori

 • TATJANA

  19.4.2022 #2 Author

  Posle korone odlicna prilika da pokazu sve

  Odgovori

 • VERA

  19.4.2022 #3 Author

  Eto moći ćemo da gledamo ako nemamo da vozimo, i to je nešto.

  Odgovori

 • SRDJAN

  19.4.2022 #4 Author

  Da vidimo taman sta cemo lepo da kupimo :)))

  Odgovori

 • GOCA BG

  19.4.2022 #5 Author

  Za ljubitelje automobila prava atrakcija…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...